Головна Новини Світ НАТО У НАТО підготували план протидії Росії: що найважливіше
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО підготували план протидії Росії: що найважливіше

У НАТО готові протистояти Росії як одній з головних загроз

3 жовтня 2023, 17:10
Поділіться публікацією:

На Вільнюському саміті НАТО у столиці Литви було затверджено регіональні плани щодо стримування та захисту від Росії та терористичних угруповань, які визнані Альянсом головними загрозами. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, пише "Укрінформ".

У НАТО підготували план протидії Росії: що найважливіше

НАТО. Фото з відкритих джерел

Під час виступу на Варшавському безпековому форумі Роб Бауер підкреслив, що такі регіональні плани були розроблені командувачами об'єднаних сил під керівництвом Верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі.

Бауер пояснив, що ці плани "стосуються того, як стримувати і захищатися від двох загроз, з якими стикається НАТО, — а це Росія і терористичні угруповання".

"І ці плани були розроблені" та узгоджені лідерами у Вільнюсі", — додав адмірал.

За його словами, регіональні плани стосуються "того, що потрібно бути здатним зробити для стримування та захисту від цих двох супротивників, двох загроз".

Також Бауер розповів, що раніше на саміті Північноатлантичного альянсу у Мадриді лідери ухвалили рішення про збільшення бойових груп на східному фланзі. Таким чином на додаток до вже існуючих 4 груп у Польщі та країнах Балтії було створено ще 4 – у Словаччині, Угорщині, Румунії та Болгарії.

Крім того, протягом року чотири такі бойові групи посилено з батальйонного до бригадного рівня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який погодився в липні на вступ Швеції до НАТО, висуває нові умови для того, щоб турецький парламент ратифікував відповідне рішення. Те, за його словами, Швеція нібито не виконує взятих на себе зобов'язань. Це пов'язує все з продажем американських винищувачів F-16 своїй країні (мовляв, лише тоді ратифікація заявки Швеції пройде через турецький парламент). Як оцінюєте дії Туреччини у цій ситуації? До чого все може прийти? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вступ України до НАТО в обмін на території: чи точаться всередині Альянсу дискусії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини