Головна Новини Світ НАТО У НАТО покажуть Путіну, що чекає на РФ, у разі ядерної ескалації
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО покажуть Путіну, що чекає на РФ, у разі ядерної ескалації

НАТО розпочинає щорічні ядерні навчання Steadfast Noon

сьогодні, 15:17
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", з 14 жовтня Північноатлантичний Альянс розпочинає щорічні тренування Steadfast Noon. Понад 60 літаків братимуть участь у відпрацюванні ядерних сценаріїв для забезпечення оборони країн НАТО.

У НАТО покажуть Путіну, що чекає на РФ, у разі ядерної ескалації

Навчання НАТО. Фото з відкритих джерел

Винищувачі F-35A та бомбардувальники B-52 будуть серед близько 60 літаків із 13 країн, які візьмуть участь у навчаннях.

"У нестабільному світі життєво важливо, щоб ми випробовували нашу оборону і зміцнювали її, щоб наші супротивники знали, що НАТО готове і здатне відповісти на будь-яку загрозу", — сказав новоспечений генсек НАТО Марк Рютте після зустрічей з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером і президентом України Володимиром Зеленським.

"Всі навчання будуть особливо зосереджені на Великій Британії, Північному морі, а також Бельгії та Нідерландах", — додав генсек.

Навчання не передбачають використання бойової зброї. Але близько 2000 військовослужбовців, які братимуть участь у навчаннях, імітуватимуть місії, в яких військові літаки несуть американські ядерні боєголовки. Навчання триватимуть близько двох тижнів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден заявив про готовність офіційного Вашингтона до переговорів з Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози. Вони можливі "без попередніх умов". Про це повідомляє Білий дім.

Відповідна заява глави Білого дому прозвучала під час вітання лауреатів Нобелівської премії миру.

"Сполучені Штати готові до переговорів з Росією, Китаєм і Північною Кореєю без попередніх умов зменшення ядерної загрози. Немає користі ні для наших країн, ні для світу, щоб попередити прогрес у скороченні ядерних арсеналів", — заявив Джо Байден.

Також видання "Коментарі" повідомляло – НАТО вирішило відповісти силою на ядерні загрози Путіна: заява Рютте.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини