Головна Новини Світ НАТО Вступ Швеції до НАТО знову під питанням: у НАТО знайшли нові перепони
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступ Швеції до НАТО знову під питанням: у НАТО знайшли нові перепони

Президент стверджує, що Швеція "надсилає терористів на демонстрації під охороною шведської поліції"

16 вересня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у липні, як повідомляв генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, погодився ратифікувати вступ Швеції до НАТО. Ось тільки тепер турецький президент знову почав висувати вимоги, які Швеція має виконати, щоб Анкара дала зелене світло щодо її заявки на вступ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Туреччини перед його відльотом до США для участі в засіданні Генасамблеї ООН, пише "TRT Haber".

Вступ Швеції до НАТО знову під питанням: у НАТО знайшли нові перепони

НАТО. Фото: з відкритих джерел

"Передусім Швеція має виконати свій обов'язок. Швеція виконує свою роль? Говорять, підготували для нас закон. Недостатньо підготувати закон. Потрібно забезпечити виконання закону. Що це означає, якщо Швеція змінює Конституцію чи закон, але посилає терористів на демонстрації під охороною шведської поліції? Це означає, що вони не виконують своїх обов'язків", – обурився президент Туреччини.

Ердоган також висловив сумнів щодо того, що парламент ухвалить позитивне для Стокгольма рішення. За словами турецького лідера, коли Швеція не виконує взятих на себе зобов'язань, то неможливо гарантувати, що турецький парламент підтримає розширення НАТО за рахунок приєднання до Альянсу Швеції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — приєднання Швеції до НАТО: Байден дав обіцянку.

Також видання "Коментарі" повідомляло — держсекретар США Ентоні Блінкен не сумнівається, що Швеція незабаром може стати частиною НАТО. Заява зроблена на тлі нещодавньої телефонної розмови президента США Джо Байдена з переобраним президентом Туреччини – Реджепом Тайіпом Ердоганом. Імовірно, обговорювалася можливість продажу Анкарі нових американських винищувачів в обмін на відмову від блокування шведського просування в НАТО. Чого очікувати від НАТО в найближчому майбутньому – як Швеції, так і Україні, а також Росії, яка відкрито називає Альянс своїм ворогом і навіть нібито саме з ним воює на території нашої країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини