Головна Новини Світ НАТО Вступ в НАТО частинами країни: соціологи з'ясували, чи згодні українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступ в НАТО частинами країни: соціологи з'ясували, чи згодні українці

Вступ до НАТО частинами країни: більшість українців проти такої ідеї

29 листопада 2023, 16:57 comments2396
Поділіться публікацією:

Ідея вступу України в НАТО в межах лише тих територій, які підконтрольні Києву, є неприйнятною для більш, ніж половини опитаних (53%) українців. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Вступ в НАТО частинами країни: соціологи з'ясували, чи згодні українці

НАТО-Україна. Фото: з відкритих джерел

Водночас 40% наших співвітчизників повністю чи скоріше підтримують таку ідею. Відносно частіше на такий крок готові піти мешканці західних регіонів та столиці та середнього віку. Тим часом жителі сходу, центру та півдня, а також старші підтримують цю ідею менше.

Навіть серед прихильників вступу України до НАТО цю ідею підтримують лише 44%, натомість 51% проти.

Варто зазначити, що в серпні голова апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен заявив, що Україна нібито може приєднатися до НАТО, відмовившись від окупованих Росією територій. Пізніше Єнсен заявив, що його слова були помилкою.

Опитування було проведено 22-23 листопада 2023 року серед 1000 респондентів у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: трохи більше 3,1%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — серед союзників НАТО залишаються розбіжності щодо швидкого вступу України до Альянсу. В усьому винні позиції США та Німеччини, які наполягають, щоб процес визначався умовами, а не політичними міркуваннями. Про це пише "Euractiv", із посиланням на двох дипломатів НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Столтенберг назвав найкращий спосіб мирного вирішення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини