Головна Новини Світ НАТО Залишився один претендент на пост нового генсека НАТО: президент Румунії відкликав кандидатуру
commentss НОВИНИ Всі новини

Залишився один претендент на пост нового генсека НАТО: президент Румунії відкликав кандидатуру

У Марка Рютте не залишилося конкурентів

20 червня 2024, 15:42 comments1652
Поділіться публікацією:

Президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що поінформував союзників щодо НАТО про зняття своєї кандидатури на посаду генерального секретаря організації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні на сайті президента Румунії.

Залишився один претендент на пост нового генсека НАТО: президент Румунії відкликав кандидатуру

Президент Румунії Клаус Йоханніс. Фото: з відкритих джерел

Під час засідання Вищої ради оборони країни Йоганніс попросив членів висловити свою думку щодо кандидатури Марка Рютте на пост генерального секретаря НАТО.

"Вони висловилися за підтримку Румунією кандидатури прем'єр-міністра Нідерландів", — йдеться у повідомленні.

Таким чином, Румунія стала останньою країною, яка знімає свої заперечення щодо кандидатури Рютте на посаді генсека НАТО.

НАТО ухвалює рішення консенсусом, тому будь-якому кандидату необхідна підтримка всіх 32 союзників. Раніше Угорщина та Словаччина відмовилася блокувати кандидатуру Рютте на посаді генсека НАТО.

Тепер значно зросла ймовірність, що саме Марк Рютте змінить Йєнса Столтенберга, який піде у жовтні з поста генсека НАТО.                       

Читайте також на порталі "Коментарі" – Марк Рютте пообіцяв надати прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану можливість відмовитись від участі в діяльності НАТО з підтримки України, якщо його призначать генеральним секретарем військового альянсу.                                           

Також видання "Коментарі" повідомляло – генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив на важливості сталої підтримки України з боку країн-партнерів та союзників. Він переконаний, що від надійності оборонної допомоги Заходу залежить, зокрема, як довго РФ продовжуватиме свою військову агресію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини