Головна Новини Світ Близький Схід Армію Саудівської Аравії привели до підвищеної готовності: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Армію Саудівської Аравії привели до підвищеної готовності: що сталося

Конфлікт на Близькому Сході може розгорітися з новою силою

31 жовтня 2023, 08:28
Поділіться публікацією:

Збройні сили Саудівської Аравії привели у стан підвищеної бойової готовності після зіткнень із воєнізованим угрупуванням із Ємену "Ансар Аллах" (хусіти). Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Bloomberg.

Армію Саудівської Аравії привели до підвищеної готовності: що сталося

Армія Саудівської Аравії. Фото: з відкритих джерел

Четверо саудівських солдатів загинули в бою в гірській провінції Джазан на кордоні з Єменом. Загибель військових стала першим випадком бойового зіткнення з того часу, як у квітні минулого року було досягнуто попереднього перемир'я з хуситами. Поки не відбулося такого загострення, обидві сторони впевнено рухалися до укладання мирної угоди.

Зіткнення на кордоні Ємену та Саудівської Аравії пролунали за запуском хуситами крилатих ракет і безпілотників по Ізраїлю 19 жовтня, які, за інформацією Пентагону, були перехоплені американським есмінцем у Червоному морі.

Джерела видання стверджують, що ППО Саудівської Аравії також спрацювало. У результаті було перехоплено одну з ракет, яка у результаті впала на територію країни. Раніше ніде публічно не було повідомлень ні від США, ні від Саудівської Аравії про причетність СА до запобігання атакі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через три тижні після нападу ХАМАС на Ізраїль, армія останнього (ЦАХАЛ) заявила про розширення наземної операції в секторі Газа. Таке рішення нібито ухвалено після того, як переговори про звільнення заручників зайшли в глухий кут. Як події у цьому конфлікті можуть розвиватися далі? Що це означає у ракурсі російсько-української війни та власне глобального протистояння, яке, схоже, накриває світ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – переговори між Ізраїлем та ХАМАС щодо заручників зірвалися: ЗМІ дізналися причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини