Головна Новини Світ Близький Схід Азербайджан визнав, що збив російський вертоліт
commentss НОВИНИ Всі новини

Азербайджан визнав, що збив російський вертоліт

Азербайджан заявив, що готовий виплатити компенсацію Росії

9 листопада 2020, 19:40
Поділіться публікацією:

Азербайджан визнав, що збив російський вертоліт Мі-24 на території Вірменії сьогодні, 9 листопада. Telegram-канал Mash повідомляє, що в Міністерстві закордонних справ Азербайджану заявили, що випадково збили вертоліт і приносять вибачення російської сторони.

Азербайджан визнав, що збив російський вертоліт

Подія в Азербайджані назвали випадковістю, яка сталася через близькість до зони бойових дій, польоту в темний час доби на малій висоті і поза зоною радарного виявлення ППО.

Крім того, Азербайджан готовий виплатити компенсацію Російської Федерації.

Раніше "Коментарі" опублікували відео моменту попаданіяракети в російський Мі-24 на території Вірменії, а також фото з місця події.

У Міністерстві оборони РФ повідомили, що вертоліт збили з переносного зенітно-ракетного комплексу в повітряному просторі над територією Вірменії поза зоною бойових дій.

Нагадаємо, ескалація збройного конфлікту на території Нагірного Карабаху триває вже другий місяць. Приналежність цієї історико-географічної області оскаржується вірменами і азербайджанцями. На момент розпаду СРСР, територія Нагірного Карабаху перебувала в складі Азербайджану, але місцеві вірмени, що становлять більшість населення регіону, при військовій підтримці Вірменії, повністю захопили Нагірно-Карабахської автономну область і ще п'ять прилеглих районів. Карабахський конфлікт початку 90-х забрав життя понад 30 тис. Осіб, а Азербайджан втратив 20% території. На окупованих територіях утворилася невизнана республіка Арцах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини