Головна Новини Світ Близький Схід Байден розповів про "приватне повідомлення" союзнику Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден розповів про "приватне повідомлення" союзнику Росії

Після ударів по єменських хуситах США надіслали повідомлення Ірану.

14 січня 2024, 13:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден розповів, що Сполучені Штати відправили союзнику Росії Ірану "приватне повідомлення" після другого удару по хуситах у Ємені. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

Байден розповів про "приватне повідомлення" союзнику Росії

Джо Байден про повідомлення для Ірану. Фото з відкритих джерел

Перед тим, як відправитись в президентську резиденцію Кемп-Девід у штат Мериленд Джо Байден дав пресконференцію у Білому домі щодо ситуації на Близькому Сході. За його словами США надіслали повідомлення Ірану.

"Ми доставили його приватно, і ми впевнені, що добре підготувалися", – сказав Байден, однак не розповів подробиць повідомлення для Ірану.

Нагадаємо, що з листопада 2023 року бойовики хусити, які, ймовірно, підтримуються Іраном близько 30 разів атакували кораблі в Червоному морі. Ці атаки супроводжувались використанням безпілотників, протикорабельних та крилатих ракет. Як наслідок США завдали ударів по місцю знаходження радіолокаційних засобів хуситів, які становлять загрозу для морського руху в регіоні.  

Натомість Іран офіційно заперечує, що має будь-яке відношення до атак єменських хуситів у Червоному морів. Союзник Ірану, Росія яка веде війну в Україні відреагувала на удари США по хуситах та заявила, що таким чином Вашингтон нібито намагається відвернути увагу від війни на українських територіях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Джо Байден пригрозив республіканцям через процес допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали про Байдена, який розповів, що у нього просять світові лідери в особистих розмовах. за його словами він постійно чує одне прохання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини