Головна Новини Світ Близький Схід Бойовики ХАМАС, перебуваючи у Москві, поставили умову для звільнення заручників
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики ХАМАС, перебуваючи у Москві, поставили умову для звільнення заручників

Бойовики стверджують, що їм потрібен час, щоб знайти всіх людей, яких вони викрали та відвезли до Гази

27 жовтня 2023, 16:57
Поділіться публікацією:

Один із ватажків ХАМАС Мусса Абу Марзук під час візиту до Москви заявив, що їхнє угруповання не звільнить заручників, яких воно захопило під час жорстокої атаки 7 жовтня, поки Ізраїль не погодиться на припинення вогню. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Бойовики ХАМАС, перебуваючи у Москві, поставили умову для звільнення заручників

Загострення на Близькому Сході. Фото: з відкритих джерел

Абу Хамід заявив російським пропагандистським ЗМІ, що угрупованню також потрібен час, щоб знайти всіх заручників у Газі.

"Група захопила в полон десятки людей, більшість із яких — мирні жителі, і нам потрібен час, щоб знайти їх у секторі Газа і потім звільнити", — зазначив Хамід.

За його словами, з моменту захоплення близько 50 заручників були вбиті через відповідні ізраїльські авіаудари по Газі.                                              

Читайте також на порталі "Коментарі" — Нетаньяху відмовився підписати план вторгнення до Гази: ЗМІ дізналися про подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – через три тижні після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль армія останнього (ЦАХАЛ) все ще не наважилася розпочати повномасштабну операцію в Секторі Газа. Проводяться обстріли, невеликі рейди, але анонсованої наземної операції, проти якої виступили як противники, так і союзники Ізраїлю, немає. Натомість Росія вже не приховує свого зв'язку не лише з Іраном, а й із ХАМАСом, приймаючи в Москві їхніх представників. Що, зрозуміло, викликає роздратування в Ізраїлі. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про те, що можна сказати про близькосхідне загострення на даний момент — і як ситуація, ймовірно, розвиватиметься далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини