Головна Новини Світ Близький Схід ЦАХАЛ готовий скасувати наземну операцію в Газі та припинити війну: є одна умова
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦАХАЛ готовий скасувати наземну операцію в Газі та припинити війну: є одна умова

Ізраїль чекає, що ХАМАС беззастережно здасться

23 жовтня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Наземну операцію в Секторі Газа скасують, якщо бойовики ХАМАС звільнять не частину, а всіх заручників і беззастережно складуть зброю. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю австралійському радіо ABC зробив міжнародний спікер Армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус.

ЦАХАЛ готовий скасувати наземну операцію в Газі та припинити війну: є одна умова

Спікер Армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус

"Якщо ХАМАС вийде зі своїх укриттів, в яких ховається за ізраїльським цивільним населенням, як він це робить зараз, поверне наших заручників — усіх 212 — і беззастережно здасться, тоді війна закінчиться. Якщо вони цього не зроблять, нам, ймовірно, доведеться увійти і зробити це" — зазначив Джонатан Конрікус.

При цьому підполковник Конрікус відмовився відповідати, чому наземна операція, яка так голосно анонсувалась раніше ізраїльським урядом, досі відкладається. Натомість військовий заявив, що ізраїльські війська "повністю ліквідують ХАМАС".

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває вже третій тиждень ескалації на Близькому Сході. Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) після потужних ракетно-бомбових ударів по Сектору Газа, який контролює ХАМАС, який скоїв терористичну атаку 7 жовтня, що призвела до численних жертв і захоплення сотень заручників, поки не наважився на наземну операцію. А влада США, яка однозначно підтримує Ізраїль, вкотре дає зрозуміти, що напади бойовиків ХАМАС пов'язані з прагненням зірвати потенційну нормалізацію відносин між Ізраїлем та Саудівською Аравією. Що можна сказати про близькосхідне загострення зараз? Які прогнози, як можуть діяти сторони конфлікту і ті, хто за ними стоїть, як це може вплинути на російсько-українську війну? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – нове протистояння із "віссю зла": яку помилку робить колективний Захід – чому тиск на Ізраїль посилюється.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини