Головна Новини Світ Близький Схід "Це оголошення війни": реакція президента Ізраїлю на атаку Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це оголошення війни": реакція президента Ізраїлю на атаку Ірану

Іцхак Герцог прокоментував атаку Ірану на Ізраїль, який випустив понад 300 ракет та безпілотників.

15 квітня 2024, 08:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог відреагував на атаку Ірану по країні. За його словами, запуски безпілотників та ракет з боку Ірану свідчать про "оголошення війни", тоді як Ізраїль прагне миру в регіоні.

"Це оголошення війни": реакція президента Ізраїлю на атаку Ірану

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог. Фото з відкритих джерел

Як передає Sky News, Іцхак Герцог прокоментував нещодавню масовану атаку Ірану на Ізраїль. Ізраїльський президент звернувся до світових лідерів з закликом "дати зрозуміти" режиму в Ірані, що така поведінка неприйнятна. Крім того, Герцог назвав іранський режим "імперією зла".

Іцхак Герцог запевняє, що Ізраїль прагне миру, тоді як дії Ірану свідчать про бажання розпочати війну на Близькому Сході.

"Це схоже на справжню війну. Я маю на увазі, що це оголошення війни. Останнє, чого Ізраїль прагне в цьому регіоні з моменту його створення, — це вступити у війну — ми прагнемо миру", — сказав Герцог та додав, що Ізраїль проявлятиме стриманість.

За словами президента Ізраїлю, Іран поширює по всьому світу "нестабільність" та "хаос".

Нагадаємо, що 13 квітня Іран випустив в бік Ізраїлю понад 300 безпілотників та ракет. Це перший випадок, коли Іран атакує свого головного ворога зі безпосередньо своєї території.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ізраїльський представник в ООН Гілад Ердан закликав прислухатись до слів президента України Володимира Зеленського. Ердан повторив слова Зеленського, що звук іранських безпілотників чути як на Близькому Сході, так і в Європі.

Також "Коментарі" писали про Дональда Трампа, який звинуватив чинного президента США Джо Байдена в атаці Ірану на Ізраїль. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини