Головна Новини Світ Близький Схід Чи буде Іран постачати танки до Росії – експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде Іран постачати танки до Росії – експерт

Експерт розповідає як відбувається співпраця між Іраном та Росією та вказує, чи зможе Тегеран відправити танки на допомогу своєму союзнику.

7 червня 2023, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Експерт з Близького Сходу Алістер Банколл розповів, чи може Іран окрім безпілотників відправити до Росії танки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Чи буде Іран постачати танки до Росії – експерт

Іранський танк Karrar. Фото з відкритих джерел

Росія отримала від Ірану дрони-камікадзе Shahed-136, які використала для ударів по критично важливій інфраструктурі України. Експерт з Близького Сходу Алістер Банколл зазначає, що співпраця між країнами зростає. Росія замовляє дрони в Ірану, а натомість Тегеран очікує отримати російські винищувачі Су-35. Західні країни не в змозі зупинити це.

"Проблема для Заходу полягає в тому, що він мало що може зробити, щоб зупинити товарообіг зброї з Ірану в Росію чи навпаки. Просто подивіться на карту – Каспійське море забезпечує легкий і прямий шлях для кораблів між двома країнами", — зазначає Банколл.

Банколл стверджує, що кораблі, які залишають іранські порти Амірабад і Анзалі прямують до великого російського порту в Астрахані. Під час такого руху кораблі вимикають транспондери, які надсилають сигнал про місцезнаходження судна. На думку Бенколла співпраця між країнами, які перебувають під жорсткими санкціями Заходу буде лише посилюватись.

Чи буде Іран постачати танки до Росії – експерт - фото 2

"Чи надсилатиметься до Росії важке озброєння, як-от танки? Мене не здивує, якщо Іран спробує допомогти своєму союзнику, оскільки Москва дедалі відчайдушніше хоче виграти конфлікт, який вона розпочала", — вважає експерт з Близького Сходу.

Разом з тим Алістер Банколл зазначає, що Іран має танки Karrar, які були збудовані у 2017 році та прийняті на озброєння у 2020. Попри це, за його словами ці танки вважаються гіршими ніж західні зразки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що помер один з найбільших шпигунів, який працював на Росію.

Також "Коментарі" писали, що Іран цинічно відреагував на критику президента України Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини