Головна Новини Світ Близький Схід Іран цинічно відреагував на критику президента України Володимира Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран цинічно відреагував на критику президента України Володимира Зеленського

МЗС Ірану різко відповіло на слова президента України про участь у війні на боці Росії та звинуватило Зеленського.

29 травня 2023, 12:45 comments2183
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозаписі звернувся до іранського народу та закликав його не бути частиною війни. За його словами Іран продає Росії дрони-камікадзе, які вбивають український народ. На слова Зеленського відреагував представник Ірану. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Іран цинічно відреагував на критику президента України Володимира Зеленського

Речник МЗС Ірану Насер Канаані. Фото з відкритих джерел

Тегеран цинічно відповів на слова президента України, звинуватив Зеленського у антиіранській пропаганді через заклики припинити поставки дронів до Росії та вказав, що таким чином український лідер намагається отримати більше військової допомоги від Заходу.

"Повторення президентом України брехливих заяв проти Ірану відповідає антиіранській пропаганді та медіа-війні, спрямованій на залучення якомога більшої кількості зброї та фінансової допомоги від західних країн", — заявив речник МЗС Ірану Насер Канаані.

На початку війни Іран стверджував, що не надає Росії свої дрони-камікадзе. Після того, як США заявили про використання іранських безпілотників Росією Іран змінив свою позицію та вказав, що відправив партію дронів до РФ. Однак іранські представники стверджують, що це зробили ще до початку повномасштабного вторгнення.

Попри офіційні повідомлення Ірану, розвідка США стверджує, що між країнами відбувається тісна співпраця, а іранські кораблі активніше почали рухатись по Каспійському морю та вимикають датчики, які можуть вслідкувати їх місцеперебування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що терористичний рух Талібан атакував Іран та обіцяє захопити Тегеран за 24 години.

Також "Коментарі" писали про американську розвідку, яка дізналась скільки Росія отримала іранських дронів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини