Головна Новини Світ Близький Схід Чому Туреччина може визнати владу талібів в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Туреччина може визнати владу талібів в Афганістані

Туреччина готова до всіх видів співробітництва заради миру в Афганістані

20 серпня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Туреччина вітає помірні заяви лідерів Талібану, заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Він сказав, що військова присутність Туреччини в Афганістані зміцнить позиції нової адміністрації Кабула на міжнародній арені. Про це повідомляє турецьке інформагентство Anadolu.

Чому Туреччина може визнати владу талібів в Афганістані

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Фото з відкритих джерел

"Туреччина готова до всіх видів співробітництва заради миру в Афганістані, благополуччя наших родичів в країні і захисту інтересів Анкари", — сказав Ердоган.

Що стосується безпеки кабульського аеропорту, він сказав, що Туреччина будує свої плани відповідно до нових реалій, що виникають в цій області, і, відповідно, продовжує переговори.

Ердоган підкреслив, що пріоритетом Туреччини є забезпечення миру і безпеки турок в Афганістані, додавши, що до теперішнього часу з країни евакуйовані 552 турецьких громадянина.

"Незалежно від того, хто знаходиться в адміністрації, підтримка Афганістану в хороші і погані часи є вимогою братства", — додав Ердоган.

Турецький лідер сказав, що, швидше за все, до вихідних він поговорить з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним.

В рамках мирної угоди, досягнутої в лютому 2020 року, між США і Талібаном, в цьому році міжнародні сили почали виведення з Афганістану. В угоді передбачалося, що "Талібан" не націлений на іноземні сили, але не було ніяких положень про його діях щодо афганських сил безпеки.

Продовжуючи переговори з урядом в Досі, Катар, таліби з червня активізували свої атаки, взявши під свій контроль багато районів і провінційні центри в минулому місяці. У неділю таліби взяли під свій контроль столицю Кабул, а президент Ашраф Гані і інші ключові офіційні особи покинули країну.

Туреччина докладає "великі зусилля" для підвищення ефективності боротьби з нелегальною міграцією, Ердоган сказав: "Ми прийняли різні заходи для посилення безпеки кордонів". Він сказав, що прикордонна стіна буде побудована уздовж чотирьох турецьких провінцій на кордоні з Іраном — Агри, Хаккарі, Ігдир і Ван. Президент сказав, що частини стіни в Агрі і Ігдир були завершені, а в Хаккарі роботи завершені.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яке несподівану заяву про долю військовослужбовців США в Афганістані зовсім недавно зробив Байден. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, навіщо керівна верхівка "Талібану", що захопила владу серед афганців, запросила представників "Аль-Каїди" на територію країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини