Головна Новини Світ Близький Схід Ця операція увійде до історії: як довго Ізраїль готував "пейджер-джихад" Хезболли
commentss НОВИНИ Всі новини

Ця операція увійде до історії: як довго Ізраїль готував "пейджер-джихад" Хезболли

За інформацією ABC News, Ізраїль готував "пейджер-джихад" Хезболли щонайменше 15 років

сьогодні, 14:48
Поділіться публікацією:

Ізраїльські спецслужби готували операцію з підриву пейджерів на бойовиках "Хезболли" у Лівані протягом щонайменше 15 років. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "ABC News", з посиланням на джерело в американській розвідці.

Ця операція увійде до історії: як довго Ізраїль готував "пейджер-джихад" Хезболли

"Пейджер-джихад" Хезболли

Повідомляється, що при плануванні атаки були задіяні підставні компанії, в яких співробітники ізраїльської розвідки та їх активи виступали як прикриття легальної компанії, що виробляла пейджери, причому принаймні деякі з тих, хто виконував цю роботу, не знали, на кого вони насправді працюють.

За словами джерел, у пейджери було закладено від однієї до двох унцій (28-56 г) вибухівки та дистанційний пусковий механізм для приведення в дію вибухового пристрою.

Як зазначає джерело, ЦРУ не застосовує цю тактику через високий ризик того, що постраждають невинні люди.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ізраїльські військові здійснили авіаудари по об'єктах "Хезболли" в Лівані 19 вересня. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила про атаку у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що удари спрямовані на знищення терористичного потенціалу та інфраструктуру бойовиків.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у соцмережах активно поширюються відеозаписи авіаударів об'єктами "Хезболли" у різних частинах Лівану. Лунають потужні вибухи.

На тлі ударів лідер "Хезболли" Хасан Насралла заявив, що Ізраїль порушив "червоні лінії", зокрема через знищення пейджерів, якими користувалися члени угруповання. Як повідомляє Press TV, Насралла назвав ці дії оголошенням війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини