Головна Новини Світ Близький Схід Є лише дві країни, які виграють від палестино-ізраїльської війни, – Bloomberg
commentss НОВИНИ Всі новини

Є лише дві країни, які виграють від палестино-ізраїльської війни, – Bloomberg

За версією Bloomberg, тільки Росія та Китай радіють тому, що відбувається між Палестиною та Ізраїлем, адже у них свої розрахунки

13 жовтня 2023, 15:12
Поділіться публікацією:

РФ і Китай стануть єдиними, хто залишиться у виграші у палестино-ізраїльській війні та отримає певні вигоди. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Є лише дві країни, які виграють від палестино-ізраїльської війни, – Bloomberg

Палестино-ізраїльська війна. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, що запеклий конфлікт на Близькому Сході, який серйозно затягується, не тільки вдарить по могутності та авторитету Заходу, а й виснажить його і так мізерні ресурси, спрямовані проти Росії.

Також Bloomberg пише про "подвійні стандарти" Заходу та цитує коментар для "CNN" палестинського активіста Бартугу, який поставив питання, мовляв, "чому США підтримують Україну у боротьбі з окупацією, а на Близькому Сході підтримують окупанта".

Зазначимо, триває сьома доба ескалації на Близькому Сході, де 7 жовтня бойовики ХАМАС атакували Ізраїль, вчинивши масу військових злочинів, включаючи масові вбивства мирних громадян, навіть немовлят. Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) передбачувано почала жорсткі дії у відповідь, включаючи масовані удари по Сектору Газа, підконтрольного ХАМАС. Крім того, Сектор Газа взято в блокаду (включаючи перекриття води та енергії), допоки терористи не повернуть ізраїльських заручників. Держсекретар США Ентоні Блінкен вже побував в Ізраїлі, невдовзі туди збирається голова Пентагону Ллойд Остін. Штати (для яких Ізраїль – ключовий союзник поза НАТО) направили військову допомогу, а також свої авіаносці – до Східного Середземномор'я. Два кораблі Королівського флоту направила туди й Великобританія, щоб відстежувати загрози регіональної стабільності. Які основні висновки з близькосхідного "погарячіння" можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі, чому це важливо і для України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ізраїль поставив ультиматум мешканцям сектору Газа: ООН застерігає від "катастрофи".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини