Головна Новини Світ Близький Схід Трагічна помилка ізраїльської армії: нова інформація про вбитих заручників
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагічна помилка ізраїльської армії: нова інформація про вбитих заручників

Троє ізраїльських заручників помилково були вбиті в Газі ізраїльськими солдатами.

17 грудня 2023, 09:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ізраїльська армія оприлюднила нові подробиці помилкового вбивства власних громадян, які були заручниками ХАМАС у Секторі Газа. Троє заручників, які втекли від ХАМАС та мали при собі білий прапор були застрелені ізраїльськими солдатами.

Трагічна помилка ізраїльської армії: нова інформація про вбитих заручників

Ізраїльтяни зібрались, щоб вшанувати пам'ять про вбитих заручників. Фото з відкритих джерел

Ізраїльський військовий речник Даніель Хагарі розповів про інцидент, який стався 15 грудня в районі інтенсивних боїв. Троє чоловіків втекли з полону та махали білим прапором вказуючи, що вони без зброї, однак ізраїльські військові відкрили по них вогонь та убили усіх трьох на місці.

"Вони всі були без сорочок і мали палицю з білою тканиною. Солдат відчув загрозу і відкрив вогонь. Він вважав, що це терористи, тому відкрили вогонь, і вбили одразу двох", — сказав Хагарі.

За його словами бойовики ХАМАС часто використовують тактику обману та одягаються у цивільний одяг, тому ізраїльські солдати помилково сприйняли їх як загрозу.

Третій заручник, який був поранений після обстрілів повернувся в будівлю та кликав на допомогу на івриті, однак чоловік також був убитий ізраїльським солдатом.

"Командир батальйону віддав наказ про припинення вогню, але пролунала ще одна черга в бік третього чоловіка, який також загинув", — повідомив речник ізраїльської армії та додав, що "це суперечило правилам бойових дій".

Після цього тіла убитих були доставлені до Ізраїлю для  експертизи, яка виявила, що вони були заручниками. У відповідь на вбивство солдатами заручників сотні людей зібралися в центрі Тель-Авіва. Вони також вимагали вжити заходів для звільнення ізраїльських заручників, які залишилися в полоні ХАМАС.

Нагадаємо, що 7 жовтня ХАМАС атакували Ізраїль. В наслідок несподіваного нападу палестинські бойовики вбили понад 1200 осіб та взяли у полон 240 осіб. Ізраїльська армія почала операцію проти ХАМАС та зайшла в Сектор Гази. Як повідомляють офіційні особи з Сектору Гази, який підконтрольний ХАМАС, під час бойових дій армії Ізраїлю загинуло близько 19 тис. осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Маск відповів на запрошення ХАМАС відвідати Сектор Гази.

Також "Коментарі" писали про Байдена, який порівняв Путіна з ХАМАС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини