Головна Новини Світ Близький Схід Економічна блокада для Палестини
commentss НОВИНИ Всі новини

Економічна блокада для Палестини

В Ізраїлі планують припинити економічну допомогу палестинцям

16 травня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Уряд Ізраїлю готовий скасувати економічну допомогу жителям Палестини у разі продовження ракетних обстрілів із території Сектора Ґази. Про це заявив ізраїльський міністр оборони Бенні Ганц, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Економічна блокада для Палестини

Війна в Ізраїлі - фото: Getty Images

За словами військового, ратифікувати таке рішення може напряму Міністерство оборони Ізраїлю.

Ганц також заявив, що його країна не хоче продовжувати ескалацію конфлікту на Близькому Сході, але в разі чого готова задіяти армію та має політичну волю для оперативного прийняття потрібних рішень.

Міністр оборони Ізраїлю додав, що напруження зростає також на території Західного берега річки Йордан, яку контролює Палестинська національна адміністрація. Там багатотисячний марш місцевих жителів переріс у сутички з ізраїльськими військовими.

Нагадаємо, що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи з Сектора Ґази випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах.

Це, за його словами, призводить до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масованість ракетних обстрілів.

Паралельно відбувається втягування у заворушення арабського населення в Ізраїлі за межами населених пунктів Західного берега річки Йордан, яке переросло у найбільш масове за останні роки вуличне протистояння з багатьма постраждалими. МАГАВ (прикордонна поліція, воєнізований підрозділ поліції Ізраїлю, — прим. ред.) наводить порядок у містах, але потрібен час.

У матеріалі нашого видання також повідомлялося, що одним із найбільш обговорюваних питань останніх днів є напружена військова ситуація між Палестиною та Ізраїлем.

За ескалацією на Близькому Сході, затамувавши подих, спостерігає вся світова спільнота. "Коментарі" звернулися до експертів, щоб зрозуміти, які висновки з того, що відбувається, важливо зробити Україні і чи вплине цей конфлікт на нас.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини