Головна Новини Світ Близький Схід Генсек ООН заявив про кризу людства та назвав місце, яке стало "кладовищем для дітей"
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек ООН заявив про кризу людства та назвав місце, яке стало "кладовищем для дітей"

Антоніу Гутерреш заявив про очевидні порушеннями міжнародного гуманітарного права під час військових дій на Близькому Сході.

7 листопада 2023, 09:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш відреагував на військовий конфлікт на Близькому Сході та назвав ситуацію "кризою людства". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс WAFA.

Генсек ООН заявив про кризу людства та назвав місце, яке стало "кладовищем для дітей"

Генсек ООН Антоніу Гутерреш. Фото з відкритих джерел

Під час виступу в перед журналістами у штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку Антоніу Гутерреш заявив, що з кожною годиною катастрофа в Секторі Газа потребує усе більше сил для припинення вогню. За словами генсека першочергово потрібно захистити цивільне населення.

"Жах у Газі — це більше, ніж гуманітарна криза. Це криза людства", — стверджує Антоніу Гутерреш.

Генеральний секретар ООН у виступі зазначив, що Сектор Гази перетворюється на "кладовище для дітей" через агресивні дії ізраїльської армії. Гутерреш заявив, що бомбардування палестинської території шкодить цивільним, адже бомби влучають у лікарні, релігійні споруди, притулки та об’єкти ООН.

"Я глибоко стурбований очевидними порушеннями міжнародного гуманітарного права", — говорить Гутерреш та додає , що "жодна зі сторін збройного конфлікту не стоїть вище міжнародного гуманітарного права".

У підсумку генсек ООН закликав "вийти з глухого кута" та прийти до миру через створення двох держав для палестинців та ізраїльтян.

Нагадаємо, що Ізраїль повідомив про близько 1400 загиблих у наслідок нападу бойовиків ХАМАС. Підконтрольне ХАМАС Мінохорони здоровʼя Палестини наводить свої цифри про загиблих — 10 тис., серед яких 4 тис. це діти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль ліквідував керівника спеціальних операцій ХАМАС.

Також "Коментарі" писали про заклик ізраїльського чиновника скинути ядерну бомбу на Сектор Гази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 листопада 2023, 11:13

Хто ще сумнівається в ізраїльському фашизмі? Щоб втримати владу юдейські терористи не гребують нічим навпаки намагаються жорстокістю залякати. Навіть вперше в історії людства вигадали подарункові теракти "аналоговнет".


Новини