Головна Новини Світ Близький Схід ХАМАС готовий відпустити полонених громадян Ізраїлю – виставив одну умову
commentss НОВИНИ Всі новини

ХАМАС готовий відпустити полонених громадян Ізраїлю – виставив одну умову

Бойовики ХАМАС утримують зараз не всіх захоплених у перший день війни заручників

18 жовтня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

У ХАМАС готові відпустити полонених, яких терористи захопили під час нападу на Ізраїль. Але на такий крок бойовики готові піти лише у тому випадку, якщо ізраїльська армія припинить масовані удари по Сектору Гази. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "NBC", посилаючись на два джерела.

ХАМАС готовий відпустити полонених громадян Ізраїлю – виставив одну умову

ХАМАС заявив про готовність відпустити заручників Фото: GettyImages

Зазначається, що терористи ХАМАС готові розпочати переговори про те, щоб відпустити заручників через годину після припинення обстрілів.

При цьому, за словами бойовиків, вони утримують не всіх захоплених першого дня війни заручників. Деякі з них нібито перебувають під контролем Ісламського джихаду, а деякі – у "випадкових опортуністів із Гази".

Читайте також на порталі "Коментарі" — після серії масованих ударів ракетами та бомбами по Сектору Газа Армія оборони Ізраїлю готується до наступного етапу своєї кампанії, але це не обов'язково буде наземна операція на території Палестини, як анонсувалося раніше.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ситуація на Близькому Сході на другому тижні ескалації, викликаної нападом бойовиків ХАМАС на Ізраїль із передбачуваною жорсткою відповіддю останнього у вигляді ударів по Сектору Газа, залишається вкрай складною. США направили до берегів Ізраїлю (свого основного союзника поза НАТО) дві тисячі морських піхотинців. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) постійно обмінюється ударами із сусідніми країнами – Сирією, Ліваном. При цьому, схоже, через тиск як союзників, так і противників поки не розпочала наземну операцію в Секторі Газа. Хоча не виключено, що може розпочати після візиту до Ізраїлю президента США Джо Байдена. Експерти продовжують спеціально для видання "Коментарі" аналізувати загострення на Близькому Сході.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини