Головна Новини Світ Близький Схід ХАМАС забороняє жителям Гази евакуюватись на південь
commentss НОВИНИ Всі новини

ХАМАС забороняє жителям Гази евакуюватись на південь

Терористи змушують людей повертатися до своїх домівок

13 жовтня 2023, 14:34
Поділіться публікацією:

Терористичне угрупування ХАМАС свідомо відмовляється давати згоду на те, щоб мешканцям північної частини анклаву змогли евакуюватися на південь відповідно до рекомендацій Армії оборони Ізраїлю. Таким чином бойовики намагаються прикриватися цивільним населенням, сподіваючись, що ізраїльські військові переглянуть свої плани щодо наземної операції у секторі Газа. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times of Israel з посиланням на інтерв'ю місцевого жителя, який говорив на умовах анонімності.

ХАМАС забороняє жителям Гази евакуюватись на південь

Евакуація мешканців Гази. Фото: з відкритих джерел

"Коли вони знаходять людей, які йдуть до своїх машин, вони змушують їх повернутися", — каже мешканець Гази.

Чоловік додає, що багато жителів навіть без попереджень бойовиків ХАМАС не збираються евакуюватися, оскільки вважають, що їм не буде куди йти на півдні анклаву. ХАМАС закликав мешканців Гази ігнорувати наказ Ізраїлю про евакуацію та залишатися у своїх будинках.

Зазначимо, що ізраїльське керівництво не збирається відмовлятися від своїх намірів провести наземну операцію в секторі Газа. Саме тому військове командування країни вже попередило ООН, що все населення північної частини сектору Газа, яке становить понад 1 мільйон осіб, має протягом 24 годин переїхати на південь. Інакше без жертв серед мирного населення під час військової спецоперації обійтися не вдасться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває сьома доба ескалації на Близькому Сході, де 7 жовтня бойовики ХАМАС атакували Ізраїль, вчинивши масу військових злочинів, включаючи масові вбивства мирних громадян, навіть немовлят. Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) передбачувано почала жорсткі дії у відповідь, включаючи масовані удари по Сектору Газа, підконтрольного ХАМАС. Крім того, Сектор Газа взято в блокаду (включаючи перекриття води та енергії), допоки терористи не повернуть ізраїльських заручників. Держсекретар США Ентоні Блінкен вже побував в Ізраїлі, невдовзі туди збирається голова Пентагону Ллойд Остін. Штати (для яких Ізраїль – ключовий союзник поза НАТО) направили військову допомогу, а також свої авіаносці – до Східного Середземномор'я. Два кораблі Королівського флоту направила туди й Великобританія, щоб відстежувати загрози регіональної стабільності. Які основні висновки з близькосхідного "погарячіння" можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі, чому це важливо і для України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 жовтня 2023, 13:57

Ніби Маріуполь.


Новини