Головна Новини Світ Близький Схід Талібан атакував Іран: обіцяють захопити Тегеран за 24 години
commentss НОВИНИ Всі новини

Талібан атакував Іран: обіцяють захопити Тегеран за 24 години

Талібан погрожує захопити столицю Ірану. Відбулись перші атаки в прикордонній зоні між країнами.

28 травня 2023, 11:06 comments3527
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Терористичне угрупування Талібан заявило, що здійснить напад на Іран та захопить столицю країни впродовж 24 годин. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Aljazeera.

Талібан атакував Іран: обіцяють захопити Тегеран за 24 години

Талібан атакував прикордонні території Ірану. Фото з відкритих джерел

На кордоні Ірану та Афганістану, який перебуває під контролем Талібану виник конфлікт у якому загинуло щонайменше двоє іранських прикордонників та один таліб. Афганістан вказує, що іранські прикордонники перші відкрили вогонь, а Іран оголосив, що ситуація під контролем.

Попри це один з лідерів Тілібану пригрозив Ірану вторгненням своїх військ.

"Візьмемо Тегеран протягом кількох годин, якщо Амір уль Момінін (верховний лідер Талібану) дозволить. Ми будемо боротися з Іраном з більшим ентузіазмом, ніж з США. Якщо наші старійшини оголосять джихад, ми захопимо весь Іран за 24 години", — заявив заступник міністра оборони Абдул Хамід Хорасані.

Конфліктна ситуація відбулась після того, як на початку місяця президент Ірану Ібрагім Райсі попередив талібів не порушувати договір 1973 року. У ньому передбачалось, що Афганістан не має права обмежувати потік річки Гільменд, яка постачає воду до східних регіонів Ірану. Таліби проігнорували повідомлення від Тегерану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що розвідка Сполучених Штатів дізналась скільки Росія отримала іранських дронів від початку вторгнення в Україну. Окрім того, Росія намагається налагодити виробництво іранських безпілотників у Білорусі.

Також "Коментарі" писали про Іран стратив шпигуна, який був завербований Великою Британією — його видали російські спецслужби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

28 травня 2023, 10:48

Чудово, а там і Ізраїль поруч. Представники якого і є справжніми власниками православної війни корумпованих. Саме з території Ізраїлю Шендеровіч заявив що нехай українці допоможуть нам відібрати владу у Путіна, а далі нам з ціми нацистами не по дорозі.


Новини