Головна Новини Світ Близький Схід Іран побоюється «відповіді» Ізраїлю: з яким проханням звернувся до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран побоюється «відповіді» Ізраїлю: з яким проханням звернувся до Росії

Тегеран просить Москву допомогти з проведенням супутникової розвідки

сьогодні, 16:25
Поділіться публікацією:

Іран запустив 180 балістичних ракет по Ізраїлю у відповідь на вбивство Ізраїлем лідера "Хезболли" Хасана Насралли. Тепер Іран чекає на удар з боку Ізраїлю і вже попросив Москву про допомогу з проведенням супутникової розвідки. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

Іран побоюється «відповіді» Ізраїлю: з яким проханням звернувся до Росії

Іран та Росія. Фото: з відкритих джерел

"За словами двох іранських чиновників, які знайомі з плануванням війни та не мають права говорити публічно, Іран попросив Росію про співпрацю із супутниковою розвідкою перед ударом Ізраїлю", — йдеться у публікації.

Жодних інших подробиць із цього приводу видання не наводить. Зокрема, не уточнюється, чи Росія відповіла на це прохання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ситуація на Близькому Сході продовжує загострюватись та залишатись у центрі уваги світових ЗМІ. 1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. У США вже заявили, що вона була набагато потужнішою, ніж відбулася у квітні цього року. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, своєю чергою, заявляє, що вона провалилася. При цьому видання The Wall Street Journal нагадало, що Ізраїль попереджав Іран про те, що у відповідь на будь-яку атаку ізраїльської території країна завдасть прямих ударів по іранським ядерним або нафтовим об'єктам. Якими є наслідки ракетної атаки Ірану на Ізраїль? Чи може вибухнути велика війна із залученням ще більшої кількості країн? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністерство закордонних справ України виступило із гострим засудженням ракетних обстрілів, здійснених Іраном проти Ізраїлю увечері 1 жовтня 2024 року. У заяві МЗС наголошено, що громадянські люди не повинні страждати від таких атак. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини