Головна Новини Світ Близький Схід Іран пригрозив Ізраїлю "війною на знищення": яка червона лінія
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран пригрозив Ізраїлю "війною на знищення": яка червона лінія

Іран пригрозив новою війною Ізраїлю та заявив, що застосує для цього усі сили "фронту Опору".

30 червня 2024, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ірану поставив ультиматум для Ізраїлю та оголосив, що у випадку ізраїльської атаки на Ліван, Тегеран готовий почати "війну на знищення". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву іранського представництва в ООН.

Іран пригрозив Ізраїлю "війною на знищення": яка червона лінія

Посол Ірану в ООН Амір Саїд Іравані. Фото з відкритих джерел

Представництво Ірану в ООН виступило з рішучим попередженням для Ізраїлю пригрозивши можливим початком нової фази війни на Близькому Сході.

"Попри те, що Іран вважає намір Ізраїлю напасти на Ліван психологічною військовою пропагандою сіоністського режиму, якщо він розпочне повномасштабну військову агресію, почнеться війна на знищення. Рішення про залучення всіх фронтів Опору вже на столі", — йдеться в повідомленні Ірану.

Під "фронтом Опору" маються на увазі альянс збройних угруповань, які підтримуються Іраном, зокрема до них належать ХАМАС, Хезболла, Палестинський ісламський джихад, єменські хусити та іракські повстанці-шиїти.

Американська розвідка у червні зробила попередження, що на Близькому Сході в найближчі тижні може розпочатись новий етап активної війни між Ізраїлем та Хезболлою, бойовики якої переважно розташовані на території Лівану. Розвідка США вважає, що умовою зменшення напруги в регіоні могла б стати угода про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ізраїлі відповіли, скільки ще триватиме війна на Близькому Сході проти ХАМАСу. Радник національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі вважає, що війна може закінчитись до кінця цього року.

Також "Коментарі" писали, що Ізраїль запровадив обмеження на в'їзд для громадян України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини