Головна Новини Світ Близький Схід В Ізраїлі відповіли, скільки ще триватиме війна на Близькому Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі відповіли, скільки ще триватиме війна на Близькому Сході

Радник національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі назвав термін закінчення війни на Близькому Сході.

30 травня 2024, 08:18
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Нове загострення на Близькому сході почалось 7 жовтня 2023 року, коли бойовики ХАМАСу атакували ізраїльські міста, захопили сотні заручників та вбили понад 1200 людей. Після цього армія Ізраїлю почала військову операцію з ліквідації ХАМАС, а тепер став відомий термін до кінця війни.

В Ізраїлі відповіли, скільки ще триватиме війна на Близькому Сході

Радник нацбезпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі. Фото з відкритих джерел

Радник національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі розповів, що 2024 рік можна назвати "роком бойових дій", який ознаменує закінчення війни на Близькому Сході. За словами урядовця, Ізраїлю потрібно ще 7 місяців, щоб знищити ХАМАС.

"Зараз ми перебуваємо на п’ятому місяці 2024 року, а це означає, що ми очікуємо ще сім місяців боротьби, щоб поглибити наші досягнення та досягти нашої мети — знищити військовий і урядовий потенціал ХАМАСу та Ісламського Джихаду", — сказав Ханегбі.

Заява радника нацбезпеки Ізраїлю пролунала на фоні атаки ЦАХАЛу на Рафах, куди увійшли танки. Таким чином Ізраїль продовжує свої військові дії в Палестині попри міжнародний тиск. Ізраїль раніше вказав, що вхід та очищення Рафаху буде останнім етапом війни проти ХАМАСу.

Нагадаємо, що 7 жовтня при атаці ХАМАСу на Ізраїль було вбито близько 1200 людей. Натомість, як повідомляють палестинські чиновники, які перебувають під керівництвом ХАМАСу, атака Ізраїлю у відповідь призвела до загибелі понад 36 тис. осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після повідомлення про запит на видачу ордера МКС на арешт керівників Ізраїлю, перша країна погодилась виконати це рішення та арештувати Беньяміна Нетаньягу.

Також "Коментарі" писали, що Ізраїль відреагував на рішення кількох країн визнати Палестину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини