Головна Новини Світ Близький Схід Загострення на Близькому Сході: крім ХАМАС на Ізраїль напала ще одна організація
commentss НОВИНИ Всі новини

Загострення на Близькому Сході: крім ХАМАС на Ізраїль напала ще одна організація

Поки ХАМАС веде бойові дії на півдні Ізраїлю, інша терористична організація атакувала північні регіони країни.

8 жовтня 2023, 11:01 comments1301
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

7 вересня терористична організація ХАМАС атакував Ізраїль тисячами ракет, а сотні бойовиків зайшли у ізраїльські міста де вбили десятки людей. Наступного ранку до боротьби проти Ізраїлю приєдналося ще одне угруповання — Хезболла.

Загострення на Близькому Сході: крім ХАМАС на Ізраїль напала ще одна організація

Хезболла атакувала Ізраїль на півдні країни. Фото з відкритих джерел

Останні події в Ізраїлі викликали позитивну реакцію серед членів Хезболли. Група ліванських бойовиків привітала бійців ХАМАС з вторгненням на територію Ізраїлю. Разом з тим, організація виступила з заявою, що наразі не збирається брати активну участь у бойових діях, однак в ніч на неділю бойовики з Хезболли обстріляли ізраїльські позиції артилерією та ракетами на півночі країни, в той момент, коли ХАМАС діє на півдні, поблизу сектора Газа. Ізраїль відповів ударом безпілотників по позиціях бойовиків.

Хезболла, що по-арабськи означає "партія Аллаха", є шиїтською політичною партією, що походить з Лівану, але також має ознаки терористичної організації. Рух був заснований у 1982 році, коли в Лівані йшла громадянська війна. Нині розгалужена мережа має власний апарат безпеки та створила систему соціальних пільг, таким чином Хезболла має репутацію "держави в державі", де-факто поза контролем влади Лівану.

Підтримуване Іраном утворення на чолі з Хасаном Насром Аллахом заперечує право Ізраїлю на існування та виступає проти впливу Заходу на Близькому Сході. Організація несе відповідальність за численні напади на Ізраїль, тому її вважають терористичною організацією як США, так і Європейський Союз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, про Мохаммеда Дейфа - лідера ХАМАС, війська якого напали на Ізраїль.

Також "Коментарі" писали про журналістку, яка вела прямий ефір з сектора Газа. Позаду неї вибухнула ракета, а відео потрапило в мережу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини