Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль переходить у менш інтенсивну фазу війни у Секторі Газа: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль переходить у менш інтенсивну фазу війни у Секторі Газа: подробиці

Наразі замість широкомасштабних маневрів ізраїльські військові проводять разові рейди.

9 січня 2024, 11:08
Поділіться публікацією:

Ізраїльська армія починає знижувати інтенсивність бойових дій у секторі Газа. ЦАХАЛ скорочує кількість солдатів та авіаударів. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "New York Times". 

Ізраїль переходить у менш інтенсивну фазу війни у Секторі Газа: подробиці

Армія Ізраїлю. Фото з відкритих джерел

З січня ізраїльська армія почала зменшувати кількість солдатів у Секторі Газа. Це продовжуватиметься й надалі. Також знижується інтенсивність операцій північ від анклава. Замість широкомасштабних маневрів ізраїльські військові проводять разові рейди.

Офіційний представник ЦАХАЛу повідомив, що ізраїльські військові планують зосередитись на південних та центральних районах Гази, де знаходяться основні бази "ХАМАСу". Вони також продовжуватимуть доставляти гуманітарну допомогу мешканцям анклаву. Однак, за словами джерела, неясно, чи стане нова фаза конфлікту менш небезпечною для мешканців Гази.

Зазначимо, 7 жовтня бойовики ХАМАСу вторглися до Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали військових та мирних людей. Ізраїль у відповідь оголосив про початок операції "Залізні мечі" та обстрілював місця терористів. З того часу з різною інтенсивністю продовжуються бої на території Сектору Газа.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які перспективи для Близького Сходу: чому Ізраїль закликають зробити паузу у війні. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять завдання прем'єра Ізраїлю Нетаньяху у війні проти бойовиків ХАМАС: яка паралель із цілями "спецоперації", яку проводить Путін в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини