Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїльська армія настає у секторі Газа із союзниками: хто допомагає ЦАХАЛ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїльська армія настає у секторі Газа із союзниками: хто допомагає ЦАХАЛ

Ізраїльські військові зробили спробу увійти до сектору Газа з кількох районів, включаючи Бурейдж, Бейт-Ханун, Бейт-Лахію та на північ від Хана Юніс

28 жовтня 2023, 16:15 comments1876
Поділіться публікацією:

Приблизно 5000 американських військовослужбовців взяли участь у наземній операції, яку ізраїльська армія розпочала у секторі Газа увечері 27 жовтня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Tasnim News Agency", з посиланням на джерела у сфері безпеки.

Ізраїльська армія настає у секторі Газа із союзниками: хто допомагає ЦАХАЛ

Армія Ізраїлю. Фото з відкритих джерел

Зазначається, у наземному наступі на сектор Газа брали участь три дивізії та кілька бригад. Як йдеться у матеріалі, американське військове командування практично взяло на себе контроль над ситуацією в ізраїльській армії, оскільки ізраїльські лідери втратили довіру до управлінських здібностей та лояльності ізраїльської армії.

Ізраїльська армія зробила спробу увійти в сектор Газа з кількох районів, включаючи Бурейдж, Бейт-Ханун, Бейт-Лахію та на північ від Хана Юніс.

Метою настання ізраїльської армії в ці регіони є поділ сектору Газа на дві чи три частини та припинення зв'язків між силами палестинського опору перед початком наступного етапу війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за три тижні після нападу ХАМАС на Ізраїль, армія останнього (ЦАХАЛ) заявила про розширення наземної операції в секторі Газа. Таке рішення нібито ухвалено після того, як переговори про звільнення заручників зайшли в глухий кут. Як події у цьому конфлікті можуть розвиватися далі? Що це означає у ракурсі російсько-української війни та власне глобального протистояння, яке, схоже, накриває світ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Туреччина може вступити до палестино-ізраїльської війни: подробиці. Ердоган може зважитися на радикальний крок.

Раніше "Коментарі" писали — ось-ось почнеться: союзник Путіна пророкує початок Третьої світової війни через загострення на Близькому Сході.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини