Головна Новини Світ Близький Схід Масштабні пожежі в Туреччині: туристів евакуювали з готелів Бодрума
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабні пожежі в Туреччині: туристів евакуювали з готелів Бодрума

Безпосередньої загрози загоряння готелів немає.

31 липня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

В Туреччині тривають масштабні лісові пожежі. Людей почали евакуйовувати з трьох п’ятизіркових готелів в Бодрумі. Про це повідомляє Milliyet.

Масштабні пожежі в Туреччині: туристів евакуювали з готелів Бодрума

Возгорание началось в квартале Ичмелер. Фото: twitter.com/pusholder

Зазначається, що евакуація проведена в профілактичних цілях, а безпосередньої загрози загоряння готелів немає.

Водночас загоряння почалося у кварталі Ічмелер, вогонь почав швидко наближатися до житлової зони через сильний вітер.

Як писали "Коментарі", турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган оголосив райони лісових пожеж зонами лиха. Це стосується провінцій Анталья, Мугла, Мерсін, Адана і Османійе.

Як відомо 28 липня неподалік провінції Анталія загорілися ліси. Пожежа поширилася на території прилеглих провінцій. Серед причин, чому могло статися загоряння, називають спекотну і суху погоду. Станом на сьогодні, в країні вдалося загасити 74 з 85 пожеж. У Міністерстві сільського господарства Туреччини заявили, що полум'я намагаються локалізувати як з повітря, так і з землі. Крім того, вчора Україна направила два своїх пожежних літаки на допомогу в гасінні пожежі. На борту літальних апаратів знаходилися досвідчені фахівці, які мають досвід роботи в гірських районах. Раніше вони залучалися до гасіння пожеж в Чорногорії, Грузії та Ізраїлі. Всього до гасіння пожеж у Туреччині було залучено понад чотири тисячі осіб. Загальна площа на яку поширився вогонь становить 1500 гектарів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що лісові пожежі в Туреччині з великою швидкістю поширюються і направляються до курортних міст. Напередодні вогонь досяг міста Мармарис. Через близькість пожежі до житлових будинків були евакуйовані туристи і персонал готелів. Із сусідніх провінцій в місто прибуло підкріплення, яке допоможе ліквідувати загоряння. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини