Головна Новини Світ Близький Схід На Ізраїль напав новий ворог: провели атаку на іншому боці країни
commentss НОВИНИ Всі новини

На Ізраїль напав новий ворог: провели атаку на іншому боці країни

Поки ХАМАС атакує Ізраїль на півдні бойовики з Лівану проводять напали на півночі країни.

9 жовтня 2023, 17:45 comments8601
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Терористичне угрупування ХАМАС 7 жовтня почало атаку на Ізраїль з сектору Газа. Однак навколо Ізраїлю є й інші вороги, зокрема у Лівані, де діє Хезболла. Міноборони Ізраїлю повідомило, що бойовики з Лівану атакували ізраїльські території на півдні.

На Ізраїль напав новий ворог: провели атаку на іншому боці країни

Ізраїль атакують бойовики на півночі країни з території Лівану. Фото з відкритих джерел

ЦАХАЛ (Збройні сили Ізраїлю) заявили, що надійшли повідомлення про проникнення бойовиків до Ізраїлю з території Лівану. Як наслідок ізраїльська армія посилила контроль своїх позицій у прикордонній зоні та атакувала бойовиків.

"Згідно з попереднім повідомленням, сили ЦАХАЛу знищили низку бойовиків, які перейшли на територію Ізраїлю з території Лівану", — пишу ізраїльська армія та додає, що військові продовжують сканувати територію.

Також у повітря підняті вертольоти, які слідкують за ситуацією на кордоні.

Нагадаємо, що Хезболла – це політичне та терористичне утворення, яке діє на території Лівану. Організація має широку мережу в країні та де-факто знаходиться поза контролем влади Лівану. Крім того, Хезболла має зв’язки з Іраном, який спонсорує терористичний рух. Організація неодноразово брала на себе відповідальність за численні напади на Ізраїль, а саме угрупування вважають терористичним ЄС, США та інші країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як ХАМАС обдурив Ізраїль в чотири етапи. Ізраїль визнає, що не був готовий до несподіваної атаки терористів з угрупування ХАМАС.

Також "Коментарі" писали про опитування в якому українці обрали, кого вважають агресором у військовому конфлікті на Близькому Сході: ХАМАС чи Ізраїль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини