Головна Новини Світ Близький Схід Як ХАМАС обдурив Ізраїль: Чотири етапи удару терористів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ХАМАС обдурив Ізраїль: Чотири етапи удару терористів

Ізраїль визнає, що не був готовий до атаки терористів з угрупування ХАМАС по свої території.

9 жовтня 2023, 16:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Впродовж кількох років терористичне угруповання ХАМАС успішно вводило Ізраїль в оману, переконуючи країну, що вони не хочуть війни. Однак ХАМАС ретельно готувались до нападу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters, яке поспілкувалось зі сторонами конфлікту.

Як ХАМАС обдурив Ізраїль: Чотири етапи удару терористів

Чотири кроки терористів ХАМАС, які завдали удару по Ізраїлю. Фото з відкритих джерел

Ізраїльська розвідка славиться можливістю потрапляти в ряди терористів і викривати їх плани. Однак цього разу ХАМАС був підготовлений. Згідно з джерелом з ХАМАС, більшість членів організації не знали про плани нападу на Ізраїль і лише в день операції було оголошено про план в чотири етапи.

На першому етапі ХАМАС випустив приблизно 3 тис. ракет по цілях в Ізраїлі. Одночасно з цим терористи на парапланах перелетіли через кордон та закріпились на позиціях. Другим етапом було руйнування стіни на кордоні між Ізраілем та сектором Газа. Бійці ХАМАС підірвали укріплення, а потім їх розширили за допомогою бульдозерів. Саме через ці діри прорвались терористи на мотоциклах, а згодом і автомобілях.

Наступним кроком ХАМАС була спроба заглушити зв’язок ізраїльських військових у штабі армії поблизу сектора Гази. Таким чином особовий склад не зміг повідомити командуванню про ситуацію на місці. Останнім етапом терористів було захоплення та переміщення заручників до сектору Газа.

"ХАМАС створив в Ізраїлі враження, що він не готовий до боротьби", — сказало джерело, близьке до ХАМАС.

Ізраїль також визнає, що був заскочений нападом зненацька, адже в суботу відбувалось велике релігійне свято.

"Це наше 11 вересня. Вони нас дістали. Вони здивували нас і прилетіли швидко з багатьох точок — і з повітря, і з землі, і з моря", — сказав речник Армії оборони Ізраїлю майор Нір Дінар.

Інший представник ізраїльської армії розповів, що Ізраїль повірив, що палестинці приходять на роботу в його країні та отримують за це гроші, які везуть у Газу, таким чином забезпечуючи спокій між Палестиною та Ізраілем. Однак за його словами Ізраїль помилився.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Медведєв зробив цинічну заяву щодо причетності України до нападів на Ізраїль.

Також "Коментарі" писали, що ХАМАС розстріляв людей на фестивалі в Ізраїлі. Жінка, яка врятувалась розповіла про подробиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

9 жовтня 2023, 15:25

Эту поганую жидовскую страну со всей жидовней давно пора стереть с лица земли!


Новини