Головна Новини Світ Близький Схід Нетаньягу оголосив план Ізраїлю щодо Палестини та ХАМАС
commentss НОВИНИ Всі новини

Нетаньягу оголосив план Ізраїлю щодо Палестини та ХАМАС

Біньямін Нетаньягу озвучив ізраїльський план щодо завершення військових дій у Секторі Гази та майбутнє Палестини і ХАМАСу.

12 листопада 2023, 10:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що його країна не прагне завоювати чи окупувати Сектор Гази, або керувати на цій палестинській території після закінчення війни з ХАМАС. Однак Нетаньягу зазначив, що Ізраїль повинен мати можливість увійти в Сектор Гази у разі необхідності.

Нетаньягу оголосив план Ізраїлю щодо Палестини та ХАМАС

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. Фото з відкритих джерел

Нетаньягу припустив, що після війни Ізраїль відповідатиме за безпеку Сектора Газа протягом невизначеного періоду. Ці коментарі зустріли спротив у США, де виступили проти окупації Ізраїлем палестинських територій. 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив план Ізраїлю щодо Палестини та ХАМАС.

"Ми не прагнемо завоювати Сектор Газа, ми не прагнемо окупувати його чи керувати там", — сказав Нетаньягу під час інтерв’ю для видання Fox News.

Нетаньягу пояснив, що в Газі необхідно буде створити цивільний уряд, а Ізраїль має піклуватись про захист, щоб напад, подібний до атаки 7 жовтня, не повторився. 

"Тому ми повинні мати надійну силу, яка, якщо буде необхідно, увійде в Сектор Газа і знищить убивць. Ми хочемо запобігти повторній появі організації, схожої на ХАМАС", – сказав Нетаньягу.

Видання Reuters стверджує, що США очікують, що Палестинська адміністрація, яка має обмежене самоврядування на Західному березі, повинна повернутися до управління Сектором Газа, який ХАМАС взяв під контроль у 2007 році. Однак прем'єр-міністр Палестини Мохаммад Штаєх заявив, що палестинська влада не має наміру повертатися в Сектор Газа "на борту ізраїльського танка".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про ізраїльтянина, який відповідає на незручні питання про військовий конфлікт з ХАМАС.

Також "Коментарі" писали про Росію, яка розкритикувала Ізраїль через ядерну зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 листопада 2023, 11:01

Старий нацист. Арабам треба боротись. За військові злочини, мародерство, переслідувати і притягати до відповідальності ізраїльських нацистів по всьому світу. Щоб вони ніде не змогли сховатись від відповідальності. Україна так само зараз бореться за свободу, а її розкрадає з середини божий народ. Народжений у глибокому маразмі Сарою і Авраамом Ізраїль, здатен тільки використовувати і грабувати інших.


Новини