Головна Новини Світ Росія Росія розкритикувала Ізраїль через ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія розкритикувала Ізраїль через ядерну зброю

Речниця міністерства закордонних справ Марія Захарова звинувачує Ізраїль у наявності ядерної зброї, яку країна може застосувати під час війни на Близькому Сході.

8 листопада 2023, 15:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця МЗС Росії Марія Захарова закликала МАГАТЕ звернути увагу на Ізраїль з посиленими перевірками через можливу наявність в країні ядерної зброї. Про це Захарова заявила у пропагандистський програмі "Соловйов Live".

Росія розкритикувала Ізраїль через ядерну зброю

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Марія Захарова відреагувала на скандальні заяви міністра спадщини Ізраїлю Аміхая Еліяху, який розповів, що використання ядерної зброї по Сектору Гази є можливим для закінчення війни.

"Це викликало величезну кількість питань. Питання номер один – виходить чи ми чуємо офіційні заяви про наявність ядерної зброї?" — говорить Марія Захарова.

Російська речниця МЗС звернулась у своєму виступі до МАГАТЕ та інших міжнародних організацій, щоб ті провели перевірку наявності в Ізраїлю ядерної зброї та посилили контроль над нею.

Нагадаємо, що міністра спадщини Ізраїлю Аміхая Еліяху погодився на можливе використання ядерної бомби. Цими заявами Еліяху потрапив під шквал критики, зокрема прем’єр-міністр Ізраїлю  Біньямін Нетаньягу відсторонив міністра спадщини від засідань уряду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США планували підірвати понад 500 ядерних бомб на території Ізраїлю. Згідно з проєктом 1960-80 років Сполучені Штати хотіли показати мирне застосування ядерних технологій для створення нового морського каналу через Ізраїль. Згодом проєкт закрили, адже радіаційне випромінювання показало занадто великі значення для безпеки населення.

Також "Коментарі" писали, що Саудівська Аравія оголосила, що може створити ядерну бомбу. Таким чином саудівський лідер відреагував на інформацію, що Іран може наблизитись до створення ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини