Головна Новини Світ Близький Схід Нетаньягу відреагував на ідею скинути ядерну бомбу на Сектор Гази
commentss НОВИНИ Всі новини

Нетаньягу відреагував на ідею скинути ядерну бомбу на Сектор Гази

Ізраїльський політик Аміхай Еліяху заявив, що використання ядерної бомби один з варіантів ведення війни проти ХАМАС.

5 листопада 2023, 13:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник ультраправої партії Otzma Yehudit та міністр національної спадщини Ізраїлю Аміхай Еліяху розповів, що ядерна бомба, яку можна скинути на Сектор Гази, є одним з можливих варіантів розв'язання конфлікту на Близькому СХоді. На заяви політика відреагував прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Нетаньягу відреагував на ідею скинути ядерну бомбу на Сектор Гази

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетанягу вирішив відсторонити Аміхай Еліяху від участі у засіданнях уряду через його заяви про можливість використати ядерну бомбу проти ХАМАС в Секторі Гази. Крім того, ізраїльський міністр заявив, що слова Аміхая Еліяху відірвані від реальності. 

"Ізраїль і ЦАХАЛ діють відповідно до найвищих стандартів міжнародного права, щоб запобігти шкоді непричетним людям", — прокоментував скандальні слова Еліяху Біньямін Нетанягу.

Після критики з боку Біньяміна Нетаньягу та інших ізраїльських політиків Аміхай Еліяху виступив з новою заявою зазначивши, що його слова про можливість скинути ядерну бомбу на Сектор Гази є "метафоричними" та означають, що Ізраїль буде відстоювати свою боротьбу до кінця у цьому конфлікті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ізраїльський дипломат в ООН Гілад Ердан різко розкритикував слова російського представника Василя Небензі. Росіянин зазначив у своєму виступі, що Ізраїль не має права на самооборону в ситуації у конфлікті на Близькому Сході. Ердан відреагував на це заявив, що Росія веде війну в Україні, порушує міжнародні права та використовує ситуацію у Секторі Гази для відвернення уваги від своєї військової агресії.

Також "Коментарі" писали про президента Туреччини Реджепа Ердогана, який заявив про розрив контактів з Нетаньягу та вказав на помилку Ізраїлю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини