Головна Новини Світ Близький Схід Нетаньяху пообіцяв відновити війну проти ХАМАС: Байден зробив попередження
commentss НОВИНИ Всі новини

Нетаньяху пообіцяв відновити війну проти ХАМАС: Байден зробив попередження

Нетаньяху наголошує, головними цілями війни є знищення ХАМАС, повернення додому всіх заручників та забезпечення того, щоб анклав "ніколи знову не став загрозою для Ізраїлю"

30 листопада 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

На тлі переговорів про продовження режиму припинення вогню в секторі Газа прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху наполягає на тому, що Ізраїль відновить свою військову кампанію зі скидання палестинського угрупування ХАМАС. Водночас, президент США Джо Байден намагається відмовити ізраїльське керівництво від початку масштабних бойових дій на півдні Сектору Газа навіть після припинення тимчасового перемир'я. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише AXIOS.

Нетаньяху пообіцяв відновити війну проти ХАМАС: Байден зробив попередження

Байден та Нетаньяху. Фото: з відкритих джерел

Як стверджують співрозмовники Axios, у нещодавній телефонній розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, Байден повідомив, що зараз ізраїльська армія не має можливості провести повноцінну наземну наступальну операцію на півдні сектора Газа, і початок масштабних бойових дій може призвести до "неминучої загибелі". мільйонів палестинців".

"Байден передав Нетаньяху, що спосіб дій Ізраїлю у північній частині Гази, включаючи широкомасштабний наступ, не може бути повторений у південній частині анклаву через присутність мільйонів палестинців у цьому регіоні", — розповів один з американських чиновників на умовах анонімності.

У той же час глава ізраїльського уряду публічно заявив, що в нього часто запитують, чи повернеться Ізраїль до бойових дій після завершення цього етапу повернення наших заручників. За словами Нетаньяху, його відповідь однозначна – так. Ізраїль продовжуватиме боротьбу до кінця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — невдовзі на Близькому Сході розпочнеться жорсткіша фаза війни: ЗМІ дізналися подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло, які перспективи для Близького Сходу: чому Ізраїль закликають зробити паузу у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини