Головна Новини Світ Близький Схід Нова країна оголосила війну Ізраїлю: атакували балістичними ракетами та безпілотниками
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова країна оголосила війну Ізраїлю: атакували балістичними ракетами та безпілотниками

Ємен оголосив війну Ізраїлю та провів атаки ракетами та безпілотниками. Ізраїль відреагував на атаки.

31 жовтня 2023, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Офіційний представник збройних сил Ємену Яхья Саріє Ану заявив про проведення атаки по території Ізраїлю, що фактично означає оголошення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання з посиланням на Al Jazeera.

Нова країна оголосила війну Ізраїлю: атакували балістичними ракетами та безпілотниками

Ємен атакував Ізраїль. Фото з відкритих джерел

"Наші збройні сили завдали потужного залпу балістичних і крилатих ракет, а також великою кількостю безпілотників по цілях ізраїльського ворога на окупованих територіях", — повідомив генерал Яхья Саріє Ану.

За його словами Ємен буде й надалі атакувати Ізраїль. Умовою припинення війни Яхья Саріє Ану назвав припинення агресії Ізраїлю.

"Ми продовжимо проводити більш якісні атаки з використанням ракет та безпілотників доти, доки ізраїльська агресія не припиниться", — зазначив представник збройних сил країни Яхья Саріє Ану.

Ізраїльські військові відреагували на заяви Ємену та вказали, що "жодної загрози чи ризику для цивільних осіб не було", а балістичні ракети та безпілотники було збито.

Слід зазначити, що в Ємені відбувається протистояння двох груп, кожна з яких контролює певні території країни. Одна з яких — це повстанці-хусити, що підтримуються Іраном. Саме вони взяли відповідальність про оголошення війни.

Нагадаємо, що 7 жовтня палестинські бойовики ХАМАС атакували ізраїльські міста поблизу Сектора Гази на півдні країни. Після кількох днів ізраїльська армія змогла вигнати бойовиків зі своїх територій. Однак конфлікт призвів до активацій інших бойовиків, зокрема організації Хезболла, яка базується в Лівані атакувала північ Ізраїлю. Хезболла підтримується одним з найбільших ворогів Ізраїлю — Іраном.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Ірану відповів, чи приймає Тегеран участь в атаках ХАМАС на Ізраїль. За його словами Іран не спонсорує терористів, а допомагає руху опору.

Також "Коментарі" писали, що Іран надіслав критичні попередження для США та Ізраїлю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

31 жовтня 2023, 17:30

Розгортається боротьба з божим терористичним нацизмом. Нехай хоч краплю відчують того що зробили з Україною та Палестиною.


Новини