Головна Новини Світ Близький Схід Прем'єр-міністр Ізраїлю різко відповів Ердогану, який порівняв його з Гітлером
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністр Ізраїлю різко відповів Ердогану, який порівняв його з Гітлером

Беньямін Нетаньягу відреагував на різкі слова лідера Туреччини Реджепа Ердогана.

28 грудня 2023, 10:20 comments1750
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що дії Ізраїлю в Секторі Гази "змушують сумувати за Гітлером" та звинуватив Захід у підтримці "агресії" з боку ізраїльських військових. На такі слова турецького лідера відреагував прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю різко відповів Ердогану, який порівняв його з Гітлером

Нетаньягу відповів на критику Ердогана. Фото з відкритих джерел

Реджеп Ердоган заявив, що Нетаньягу багатший за Гітлера, адже у своїх  військових діях може покладатись на підтримку Заходу, який своєю чергою створив режим для "гонінь та полювань" на тих, хто підтримує ХАМАС.

"Ердоган, який вчиняє геноцид проти курдів і є світовим рекордсменом із ув’язнення журналістів, які виступають проти його режиму, є останньою людиною, яка може проповідувати нам мораль", — заявив Нетаньягу у соціальній мережі X.

Беньямін Нетаньягу заперечив, що ізраїльські війська вчиняють агресію та винуватив Ердогана у визнанні терористичних організацій.

"Армія оборони Ізраїлю, яка є найморальнішою армією у світі, бореться за ліквідацію найогиднішої та найжорстокішої терористичної організації у світі ХАМАС-ІДІЛ, яка вчинила злочини проти людства, яку Ердоган хвалив і чиїх лідерів він приймає", — повідомив Нетаньягу.

Нагадаємо, що на відмінно від лідерів Заходу та деяких країн арабського світу, Ердоган не визнає ХАМАС, як терористичну організацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ердоган не вперше різко критикує Ізраїль. Турецький лідер назвав Ізраїль терористичною державою через атаки по Сектору Гази та захистив бойовиків ХАМАС.

Також "Коментарі" писали, що Ізраїль та ХАМАС отримали мирний план від Єгипту щодо можливого врегулювання військового конфлікту на Близькому Сході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини