Головна Новини Світ Близький Схід Путін звернувся до Саудівської Аравії: ЗМІ дізнались, кого хоче озброїти російський диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін звернувся до Саудівської Аравії: ЗМІ дізнались, кого хоче озброїти російський диктатор

Розвідка США стверджує, що Путін попросив у Саудівської Аравії дозволу озброїти єменських хуситів крилатими ракетами.

30 червня 2024, 12:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американська розвідка та представники оборони США стурбовані, що вторгнення Ізраїлю до Лівану може спричинити роздратування союзників Ірану в регіоні та посилить співпрацю Москви та Тегерану. Крім того, як вказує ресурс Middle East Eye, Путін хотів надати російську зброю єменським хуситам.

Путін звернувся до Саудівської Аравії: ЗМІ дізнались, кого хоче озброїти російський диктатор

Володимир Путін та Мухаммед ібн Салман. Фото з відкритих джерел

Нинішні та колишні офіційні особи США розповіли виданню, яке спеціалізується на Близькому Сході, що вторинними та третинними наслідками ізраїльської атаки на ліванську Хезболлу може стати посилення підтримки з боку Росії так званого "фронту Опору" — альянсу збройних угруповань, які підтримуються Іраном. До них належать Хезболла, ХАМАС, Палестинський ісламський джихад, іракські повстанці-шиїти та єменські хусити.

"Російський президент Володимир Путін розглядає питання про забезпечення повстанців-хуситів протикорабельними балістичними крилатими ракетами", — повідомляє Middle East Eye з посиланням на слова американських розвідників.

За даними американської розвідки Путін перед тим як планував відправити озброєння хуситам звернувся до саудівського принца Мухаммеда ібн Салмана, щоб отримати дозвіл. Однак лідер Саудівської Аравії відмовив російському диктатору.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іран пригрозив Ізраїлю війною на знищення у випадку атаки на Ліван, де базується Хезболла. В Ізраїлі відреагували на погрози Тегерану двома пунктами.

Також "Коментарі" писали про українського журналіста Віталія Портникова, який назвав дві цілі за якими російський диктатор Володимир Путін їздив до Північної Кореї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 червня 2024, 12:29

Переможець нацистів змінює світовий ландшафт. Поставити на місце терористів Ізраїлю - це означає зламати ідеологічний фундамент на якому тримається повоєнна гегемонія. Юдейці неперевершені саме в ідеології, а ні в створенні чогось. Приклад України доводить це: нічого не створюється, в тилу тихе болота але купа саметів миру та безпекових угод. Пропагандисти Портников Соловйов сіють ненависть серед народів. Божевільний під кайфом, по кілька разів на день виступає з промовами. Зламати ізраїльський нацистський ідеологічний корінь - це почати світову перебудову на багатополярну.


Новини