Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль відреагував на погрози Ірану розпочати війну на знищення
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль відреагував на погрози Ірану розпочати війну на знищення

Ізраїль прокоментував іранські погрози щодо нового етапу війни на Близькому Сході.

30 червня 2024, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Іран пригрозив, якщо Ізраїль продовжить атакувати бойовиків на території Лівану, то Тегеран активізує "фронт Опору" та почне війну на знищення. На ці ультимативні повідомлення відреагував Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац.

Ізраїль відреагував на погрози Ірану розпочати війну на знищення

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Ізраїлю Ісраель Кац дав відповідь Ірану у двох пунктах вказавши, що режим, яких хоче знищити інших, сам має бути знищенний.

"Моя відповідь Ірану чітка: Якщо Хезболла не припинить вогонь і не вийде з південного Лівану, ми діятимемо проти неї з усією силою, доки безпека не буде відновлена і жителі не зможуть повернутися до своїх домівок.⁠ Режим, який загрожує знищенням, заслуговує на знищення", — сказав Ісраель Кац.

Таким чином Ізраїль дав зрозуміти Ірану, що не планує зупинятись через погрози Тегерану від ведення бойових дій щодо Лівану.

Згідно з даними "Проєкту даних про локацію та події збройних конфліктів", з 7 жовтня між Ізраїлем і Ліваном було здійснено близько 7400 атак в обидві сторони. 

Через посилення напруженості між Ізраїлем і Ліваном країни Заходу, зокрема Канада, Німеччина та Нідерланди закликали своїх громадян якнайшвидше покинути територію Лівану. У США закликали своїх громадян "рішуче переглянути" поїздку до Лівану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прокурор Міжнародного кримінального суду подав запит, щоб отримати ордер на арешт вищого політичного керівництва Ізраїлю. В Тель-Авіві відреагували на такі повідомлення та вказали, що країни, які підтримають рішення МКС будуть мати наслідки. 

Також "Коментарі" писали, що Іран пригрозив застосувати нову зброю для удару по Ізраїлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Dr.Ross

30 червня 2024, 15:10

live by the sword, die by the sword arabs started the war and will die in this war katchaps started the war and it is the end of evil empire pretty clear

Ігор

30 червня 2024, 09:28

В агресивній поведінки Ізраїлю нічого нового. Все залежить від того, чи припинять лякатися навколо і чи почнуть давати відсіч агресору системно. Терористичний Ізраїль так поводиться тому, що не зможе витримати тривалу війну на виснаження, тому цім і треба користуватися.


Новини