Головна Новини Світ Близький Схід Сектор Газа: ізраїльська армія завдала удару по будинку одного з лідерів ХАМАС
commentss НОВИНИ Всі новини

Сектор Газа: ізраїльська армія завдала удару по будинку одного з лідерів ХАМАС

Удар був нанесений з повітря

15 травня 2021, 23:20
Поділіться публікацією:

Ізраїльські військові заявили, що завдали удару з повітря по будинку одного з політичних лідерів руху ХАМАС в Секторі Газу. Про це пише агентство "Інтерфакс" з посиланням на Associated Press.

Сектор Газа: ізраїльська армія завдала удару по будинку одного з лідерів ХАМАС

Ізраїльська армія завдала удару по будинку одного з лідерів ХАМАС - фото з відкритих джерел

За даними видання, розбомбили будинок одного з керівників політбюро ХАМАС Халіля аль-Хайі.

Відзначається, що напередодні ізраїльські ВПС завдали удару будівлі, де були розташовані офіси місцевих і міжнародних ЗМІ в Секторі Газа. В Армії оборони Ізраїлю заявили, що в цій будівлі функціонував розвідувальний штаб руху ХАМАС, використовуючи працюючи там офіси засобів масової інформації в якості прикриття.

Нагадаємо, що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи з Сектора Газа випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах. Це, за його словами, веде до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масовості ракетних обстрілів. Паралельно відбувається втягування в заворушення арабського населення в Ізраїлі, за межами населених пунктів Західного Берега річки Йордан, яке переросло в найбільш масове за останні роки вуличне протистояння з багатьма постраждалими. МАГАВ (прикордонна поліція, воєнізований підрозділ поліції Ізраїлю — прим. ред.) Наводить порядок в містах, але потрібен час.

У матеріалі нашого видання також повідомлялося, що одним з найбільш обговорюваних питань останніх днів є напружена військова ситуація між Палестиною та Ізраїлем. За ескалацією на Близькому Сході, затамувавши подих, спостерігає вся світова спільнота. "Коментарі" звернулися до експертів, щоб зрозуміти, які висновки з того, що відбувається важливо зробити Україні і чи вплине цей конфлікт на нас.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини