Головна Новини Світ Близький Схід США назвали союзника Росії співучасником нападу на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

США назвали союзника Росії співучасником нападу на Ізраїль

США вважають Іран співучасником нападу на Ізраїль

10 жовтня 2023, 08:15
Поділіться публікацією:

Іран є співучасником війни в Ізраїлі, хоча США не мають жодних розвідданих чи доказів, що вказують на пряму участь Ірану в атаках. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Білого дому з нацбезпеки Джон Кірбі, пише "Reuters".

США назвали союзника Росії співучасником нападу на Ізраїль

Іран. Фото: з відкритих джерел

"Іран протягом тривалого часу підтримує ХАМАС та інші терористичні мережі у всьому регіоні, навчаннями та ресурсами. І тому в цьому відношенні, очевидно, Іран є співучасником, але з погляду конкретних доказів щодо цього такого роду атак немає, у нас немає нічого", – заявив Джон Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль, що розпочалися у суботу, 7 жовтня, були сплановані за кілька тижнів до цього за сприяння іранських спецслужб. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на високопоставлених членів ХАМАСу та Хезболли. При цьому в Держдепі США заявили, що доказів причетності Ірану до цих подій поки що немає. Сам офіційний Тегеран, як і у випадку з поставками росіянам дронів Shahed, заперечує свою причетність до атаки ХАМАС на Ізраїль, при цьому в заявах підтримує дії палестинських бойовиків. Ну, а Рада безпеки ООН, що зібралася за ситуацією в Ізраїлі, жодних дій і заяв у результаті не ухвалила. Експерти проаналізували дані заяви спеціально для видання "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – спливають моторошні дані про масові розстріли та захоплення у заручники людей на молодіжному фестивалі поблизу сектору Газа. Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан заявив, що потрібно знищити ХАМАС, переговори неможливі. При цьому в Армії оборони Ізраїлю (ЦХАЛ) зазначають, що на півдні Ізраїлю вже понад дві доби тривають запеклі бої, а по Газі завдаються масовані ракетні та бомбові удари. Які основні висновки можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся з цими питаннями до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини