Головна Новини Світ Близький Схід Теракт в Афганістані: багато загиблих і постраждалих
commentss НОВИНИ Всі новини

Теракт в Афганістані: багато загиблих і постраждалих

Під завалами будівлі знаходяться десятки людей

1 травня 2021, 01:15
Поділіться публікацією:

В Афганістані в місті Пулі-Алам вибухнув замінований автомобіль. Про це повідомляє Kabul News TV в Twitter.

Теракт в Афганістані: багато загиблих і постраждалих

Афганистан (фото из открытых источников)

За попередніми даними, не менше 30 людей загинули, ще понад 60 постраждали. Більшість загиблих — студенти, держслужбовці та мирні жителі.

Начинений вибухівкою автомобіль вибухнув біля Центральної лікарні. Під завалами будівлі знаходяться десятки людей. Йде пошуково-рятувальна операція.

Імовірно, метою атаки була будівля поруч з лікарнею, де знаходилися мирні жителі та військові.

На цей час жодна з угрупувань не взяло на себе відповідальність за вчинення теракту.

Нагадаємо, озброєні сили США почали евакуацію деяких своїх баз в Афганістані. Про це під час прес-конференції повідомив командувач силами США і НАТО в Афганістані Скотт Міллер. За його словами, всі американські бази в країні будуть передані афганським силам. У майбутні два тижні США планують передати три бази і один аеродром. За твердженням командувача, американці покинуть Афганістан, попри невизначену долю мирної угоди між сторонами конфлікту. Крім того, Міллер закликав Талібан знизити рівень насильства в Афганістані.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, які шанси, що ситуація в Афганістані стабілізується. Політтехнолог, магістр міжнародних відносин (King's College London 2004) Тарас Березовець звертає увагу, що рішення 45-го президента США Дональда Трампа вивести американський військовий контингент з території двох держав (Іраку і Афганістану) поки остаточно не переглянуто новою адміністрацією Джо Байдена. Проте, плани зберегти військову присутність в обох країнах були озвучені.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини