Головна Новини Світ Близький Схід У чому США переконуватимуть Ізраїль: стала відома мета візиту Блінкена до Єрусалиму
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому США переконуватимуть Ізраїль: стала відома мета візиту Блінкена до Єрусалиму

За інформацією NYT, США добиватимуться серії гуманітарних пауз у боях між Ізраїлем та ХАМАС

3 листопада 2023, 10:30
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час свого візиту до Ізраїлю 3 листопада закликатиме ізраїльський уряд погодитись хоча б на короткий час припинити військові операції у Секторі Газі. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

У чому США переконуватимуть Ізраїль: стала відома мета візиту Блінкена до Єрусалиму

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Посилаючись на інформацію від офіційних джерел Адміністрації Джо Байдена, видання стверджує, що Блінкен обговорюватиме не припинення вогню, а серію коротких пауз у веденні вогню. Це нібито потрібне для того, щоб забезпечити безпечне звільнення заручників, а також надання гуманітарної допомоги.

У матеріалі йдеться, що заклик до того, що американські офіційні особи називають "гуманітарними паузами", є одним із низки ключових питань, які глава Держдепу США обговорить із прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху під час свого візиту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — загострення на Близькому Сході, спровоковане атакою ХАМАС на Ізраїль і наступними діями ізраїльської армії (ЦАХАЛ), триває вже четвертий тиждень. Наступ ЦАХАЛ в секторі Газа відбувається на даний момент з трьох сторін, але без потужного натиску. Яка ймовірність, що на протистояння Ізраїлю та ХАМАС вступить якась третя сторона? Загрози раніше звучали з боку Ірану, не виключено участі Туреччини. Ті ж Штати відправили на Близький Схід чималі сили, а також попереджають про "підвищений ризик" поширення конфлікту, нагадуючи про удари по військових базах США бойовиками, які підтримують Іран. Як події у близькосхідному конфлікті можуть розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому найгірше у війні на Близькому Сході ще попереду: що заявив лідер ХАМАС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини