Головна Новини Світ Близький Схід У Газі закінчується чиста вода: в ООН зробили екстрену заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

У Газі закінчується чиста вода: в ООН зробили екстрену заяву

Людям у секторі Газа загрожує смерть через сильне зневоднення, попередили у Близькосхідному агентстві ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт

14 жовтня 2023, 16:12 comments1936
Поділіться публікацією:

У місті Газа закінчується чиста вода, люди можуть почати вмирати від сильного зневоднення. Проблеми з водою виникли після того, як водопровідна станція Гази та громадські мережі водопостачання припинили роботу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CNN", з посиланням на відомості Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (UNRWA).

У Газі закінчується чиста вода: в ООН зробили екстрену заяву

У Газі закінчується чиста вода

За словами Філіпа Лаццаріні з UNRWA, зараз мешканцям Гази доводиться використовувати брудну воду з колодязів, а це збільшує ризик захворювань, що передаються через рідину.

"Нам потрібно транспортувати паливо до Гази зараз. Паливо – єдиний спосіб для людей мати безпечну питну воду. Якщо ні, люди почнуть помирати від сильного зневоднення, зокрема маленькі діти, люди похилого віку та жінки", – йдеться у повідомленні ООН.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ми йдемо: Ізраїль зробив останнє попередження для мешканців Гази.

Також видання "Коментарі" повідомляло – рівно через тиждень після нового витка ізраїльсько-палестинського протистояння ситуація в зоні конфлікту залишається напруженою. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) готується розпочати масштабну наземну операцію у Секторі Газа. Бойовики ХАМАС дякують російському диктатору Володимиру Путіну, що той відкрито став на їхню сторону. США намагаються запобігти розповзанню ескалації на весь Близький Схід. Україна робить свої висновки з чергового "погарячення", наголошуючи, що тут явно є російський слід. Спеціально для видання "Коментарі" експерти поділилися ключовими висновками та прогнозами щодо загострення на Близькому Сході.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини