Головна Новини Світ Близький Схід В Афганістані в результаті "святкової" стрілянини в повітря загинули люди
commentss НОВИНИ Всі новини

В Афганістані в результаті "святкової" стрілянини в повітря загинули люди

Таліби святкували "перемогу" над провінцією Панджшер

4 вересня 2021, 16:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Афганістані під час безладної стрілянини загинули люди. Про це повідомляє видання "Європейська Правда".

В Афганістані в результаті "святкової" стрілянини в повітря загинули люди

Таліби. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, інцидент стався в ніч на 4 вересня в столиці Афганістану. Таліби, що святкували "перемогу" над непідконтрольною провінцією Панджшер, вели безладний вогонь із вогнепальної зброї. Панджшер була останньою провінцією, яка чинила опір. Зазначається, що лідери опору талібів заперечують факт падіння провінції.  В результаті інциденту загинули щонайменше 17 осіб.

За даними інформагентства Shamshad, в результаті "стрілянини у повітря" в Кабулі загинули 17 людей і ще 41 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Також як мінімум 14 людей отримали поранення в результаті стрілянини під час святкувань в провінції Нангархар, яка знаходиться на схід від Кабула. Про це повідомила прессекретар районної лікарні в столиці провінції Джелалабад.

Представник талібів Забіхулла Муджахід на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Twitter закликав бойовиків припинити стрілянину, оскільки це може завдати шкоди місцевим жителям.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що бойовики збройного угруповання "Талібан" літають Афганістаном на вертольотах Сполучених Штатів Америки. Зокрема, над Кандагаром літають UH-60 Black Hawk. У мережі з'являються відео з місця подій. На одному з них можна побачити, як до бойового яструба на металевій мотузці підвішена людина. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував, що за даними ЗМІ бойовики "Аль-Каїди" приєдналися до "Талібану" в боях за провінцію Панджшер в Афганістані. Бійці афганського опору утримують долину, яку важко захопити через її природне розташування. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини