Головна Новини Світ Близький Схід В Ізраїлі закликали змінити ставлення до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі закликали змінити ставлення до Росії

Ізраїльська опозиція на чолі з Яїром Лапідом вказує на потребу зміни ставлення до керівництва Росії, яке підтримує Іран та вважає ХАМАС легітимною організацією.

31 січня 2024, 09:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній прем’єр-міністр Ізраїлю та лідер опозиції Яїр Лапід закликав керівництво країни переглянути свою позицію до Росії, яка підтримує та посилює відносини з Іраном, який є ворогом Ізраїлю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Лапіда для видання "Вести".

В Ізраїлі закликали змінити ставлення до Росії

Лідер опозиції Яїр Лапід. Фото з відкритих джерел

Яїр Лапід заявив, що попри бачення Кремля Росії, як "супердержави", однак ця країна змушена звертатись до підсанкційного та ізольованого від світу Ірану за допомогою у війні проти України.

"Вони не люблять, коли їм про це говорять, тому що все ще вважають себе супердержавою. Але ця "супердержава" не в змозі перемогти Україну з лютого 2022 року. І чим далі, тим більше вони залежать від поставок іранської зброї, перетворившись тим самим на ланку в осі зла", — говорить Лапід.

Колишній прем’єр-міністр Ізраїлю стверджує, що через прихильність до Росії до Ірану, Ізраїль "ще дуже довго не зможе пробачити" Кремлю, який став на бік бойовиків ХАМАС. Яїр Лапід також пригадав та розкритикував слова президента РФ Володимира Путіна та очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, які назвали ХАМАС "легітимною організацією".

"Немає сумніву, що керівництво країни має переглянути свою позицію щодо Росії. Держави не розривають відносини просто так, але і не прощають у разі нанесення такої образи", — сказав Яїр Лапід.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони Ізраїлю розповів, скільки ізраїльська армія вбила терористів ХАМАСу.

Також "Коментарі" писали, що в Ізраїлі пройшли масштабні мітинги з закликом закінчити війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини