Головна Новини Світ Близький Схід В Ізраїлі пройшли масштабні мітинги з закликом закінчити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі пройшли масштабні мітинги з закликом закінчити війну

Ізраїльтяни протестують проти бойових дій у Секторі Гази та закликають повернути захоплених громадян Ізраїлю.

21 січня 2024, 13:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Тисячі людей у кількох великих містах Ізраїлю, зокрема в Тель-Авіві, Кесарії та Єрусалимі вийшли на мітинг з закликами звільнити полонених, припинити бойові дії проти ХАМАС та закликали до виборів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Times of Israel.

В Ізраїлі пройшли масштабні мітинги з закликом закінчити війну

Протести в Ізраїлі. Фото з відкритих джерел

Ввечері 20 січня тисячі демонстрантів зібрались на головних площах Ізраїлю в кількох містах з закликом звільнити понад 130 заручників, які утримуються в Секторі Газа бойовиками ХАМАС після їх нападу у жовтні 2023 року.

Акцію протестів організував Форум сімей заручників і зниклих безвісти, які закликали припинити військові дії ізраїльської армії в Секторі Гази в обмін на повернення заручників. Раніше ХАМАС пропонував як одну з передумов видачі полонених – це припинення бойових дій армії Ізраїлю на палестинській території.

Один з протестувальників виявився батьком заручника Алона Шамріза, якого помилково вбили ізраїльські військові у грудні.

"Коли ми прийдемо, всі заручники загинуть. Ще не пізно їх звільнити", – сказав Аві Шамріз.

Інші ж пояснювали, що їх родичі, які знаходяться в полоні переживають жахливу ситуацію, тому потрібно швидше їх звільнити. Частина мітингарів провела акцію протесту біля приватної резиденції Нетаньягу, де кричали в мегафони до прем’єра: "Домовся, негайно!" Також серед протестувальників були групи, які вимагали відставки уряду та самого прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль обговорює можливість переселити палестинців в інші країни.

Також "Коментарі" писали про Шейха Мохаммед бін Заїда, який відреагував на ідею виплатити кошти палестинцям заявою про Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини