Головна Новини Світ Близький Схід В МЗС Ірану відреагували на повідомлення про напад на Саудівську Аравію
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС Ірану відреагували на повідомлення про напад на Саудівську Аравію

В Ірані назвали інформацію ЗМІ про підготовку нападу на Саудівську Аравію "недостовірною"

2 листопада 2022, 22:30
Поділіться публікацією:

2 листопада  в Ірані прокоментувала заяву ЗМІ про можливийй напад Тегерану  на Саудівську Аравію. Тож в країні назвали цю інформацію "недостовірною". Відповідну заяву зробив представник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані, передає Reuters.

В МЗС Ірану відреагували на повідомлення про напад на Саудівську Аравію

В Ірані заявили, що не збираються нападати на Саудівську Аравію (фото з відкритих джерел)

"Він не назвав конкретно Wall Street Journal, але сказав, що в західних ЗМІ з'явилися повідомлення про іранську загрозу Саудівській Аравії, які були "безпідставними звинуваченнями", — йдеться в публікації ЗМІ.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про попередження про війну. Саудівська Аравія поділилася зі США розвідданими, попереджаючи про майбутній напад з боку Ірану. Це переводить війська США та інших країн Близького Сходу в стан підвищеної готовності, повідомляє американське Wall Street Journal. Дипломати Саудівської Аравії повідомили спецслужби США, що Іран може атакувати їх країну. Окрім того, Ісламська Держава може здійснити напад на іракське місто Ербіль, де проживає багато курдів. Такі дії Іран хоче вчинити, щоб відвернути увагу від внутрішніх протестів, які почались з вересня. США розглянули повідомлення саудитів і висловили свою занепокоєність можливою атакою, а також зазначили, що дати відповідь таким крокам Ірану. У жовтні Іран публічно засудив Саудівську Аравію через висвітлювання мітингів в Ісламській державі. Саудівська Аравія через перськомовні супутникові канали показують революцію в Ірані.

Також "Коментарі" писали про те, про що говорять апетити Ірану – чим загрожує загострення на сході. Магістр державного управління, політолог, соціолог Володимир Воля звертає увагу, що повідомлення про напад Ірану на Саудівську Аравію, що нібито готується, з'явилося в американському виданні Wall Street Journal. Причому воно написало, що це саудівські дипломати сповістили США про подібні наміри Тегерана. Нібито, щоб переключити увагу з внутрішніх протестів в Ірані на зовнішнього ворога. І цим задавити слабкий протест.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини