Головна Новини Світ Близький Схід Війні може прийти кінець: Ізраїль уже не гарантує наземну операцію у Газі
commentss НОВИНИ Всі новини

Війні може прийти кінець: Ізраїль уже не гарантує наземну операцію у Газі

Після 10 днів жорстких бомбардувань Гази наземна операція так і не розпочалася, а тепер може й не відбутися

17 жовтня 2023, 16:08
Поділіться публікацією:

Після серії масованих ударів ракетами та бомбами по Сектору Газа Армія оборони Ізраїлю готується до наступного етапу своєї кампанії, але це не обов'язково буде наземна операція на території Палестини, як анонсувалося раніше. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник ЦАХАЛу Річард Гехт на брифінгу з журналістами, пише "Reuters".

Війні може прийти кінець: Ізраїль уже не гарантує наземну операцію у Газі

Армія Ізраїлю. Фото з відкритих джерел

"Ми готуємося до наступних етапів війни. Ми не сказали, якими вони будуть. Усі говорять про наземний наступ. Це може бути щось інше", — зазначив Річард Гехт.

При цьому – яким має бути наступний етап війни з ХАМАСом, Гехт не уточнив.

Варто зазначити, що раніше у ЗМІ вже з'явилася інформація про те, що наземна операція на території Сектору Газа відкладається нібито через візит президента США до Ізраїлю. Мовляв, поки Байден перебуватиме в Ізраїлі Нетаньяху, не надасть наказу розпочинати операцію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ізраїль, який після нападу ХАМАС 7 жовтня, який супроводжувався масовими вбивствами цивільних, розпочав масовані ракетно-бомбові удари по Сектору Газа та оголосив про намір ліквідувати ХАМАС як такий, поки так і не розпочав наземну операцію. При цьому керівництво США відповідно до того, що ХАМАС має бути знищено, але виступає проти захоплення ізраїльтянами Сектору Газа. У свою чергу Китай відрізняється антиізраїльськими заявами, в тоні тих, які вже звучали з РФ. За версією видання Bloomberg, саме Росія та Китай виграють від палестино-ізраїльської війни. Українська розвідка наголошує, що РФ допомагала бойовикам ХАМАС зброєю (видаючи це за допомогу з боку України), використовуючи терористичні атаки по Ізраїлю, зокрема з метою ослаблення підтримки нашої країни на міжнародній арені. Які висновки та прогнози можна зробити щодо ситуації на Близькому Сході другого тижня ескалації? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 жовтня 2023, 15:27

Так сподівалися мародерити після того як мирне населення покине домівки. Цікаво який ще буде хворий план по знищенню окупованого населення у фашистів? Вони теж на своїй техніці малюють V i Z?


Новини