Головна Новини Світ Близький Схід З’явилась перша реакція лідера Ірану на напад на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилась перша реакція лідера Ірану на напад на Ізраїль

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї вперше відреагував на удари бойовиків по Ізраїлю.

10 жовтня 2023, 14:15 comments1364
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У своєму першому телевізійному виступі після нападу бойовиків з сектора Гази на Ізраїль аятола Алі Хаменеї заявив, що Іран не був причетний до атаки ХАМАС на Ізраїль. Однак духовний лідер ісламістів привітав дії терористів.

З’явилась перша реакція лідера Ірану на напад на Ізраїль

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї. Фото з відкритих джерел

У своїй промові Хаменеї звинуватив Ізраїль та закликав прославляти дії бойовиків з ХАМАСу.

"Ми цілуємо руки тим, хто спланував напад на сіоністський режим. Цей руйнівний землетрус зруйнував деякі критичні споруди, які нелегко відремонтувати", — сказав Хаменеї та додав, що в "цій катастрофі винні дії самого сіоністського режиму".

Іранський аятола заявив, що атаки ізраїльської армії на сектор Гази "викличе набагато сильніший потік гніву". Крім того, Хаменеї вважає, що Ізраїль намагається використати ситуацію, щоб виправдати військові дії на території, яку Іран вважає окупованою ізраїльською армією.

"Окупаційний режим прагне зобразити себе жертвою для подальшої ескалації своїх злочинів. Це хибний розрахунок. Це призведе до ще більшої катастрофи", — заявив аятола Алі Хаменеї під час виступу.

Станом на 10 жовтня Ізраїль повідомив про 900 осіб, які загинули під час атак ХАМАСу, тоді як офіційні особи з сектора Гази повідомляють про вбивство 700 людей через ізраїльські удари.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поки ХАМАС атакує Ізраїль на півдні, бойовики з Лівану проводять напади на півночі країни. Ліванські терористи з Хезболли фінансуються коштом Ірану.

Також "Коментарі" писали, що у США розчаровані позицією Китаю щодо нападу на Ізраїль з боку терористичного угрупування ХАМАС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини